ДПС е финансовият партньор на ГЕРБ. Всеки един кворум, всяко

...
ДПС е финансовият партньор на ГЕРБ. Всеки един кворум, всяко
Коментари Харесай

Социалистите нападнаха финансовият партньор на ГЕРБ - ДПС

" Движение за права и свободи е финансовият сътрудник на ГЕРБ. Всеки един кворум, всяко мъчно решение, което е в ущърб на българските жители, минава с поддръжката на Движение за права и свободи ", уточни на брифинг Кирил Добрев от Българска социалистическа партия.

Постановление на Министерски съвет от 19 декември предизвика острата реакция на социалистите. Без всевъзможни правила, съгласно Българска социалистическа партия, през последния месец на годината общините, в които властта е на ГЕРБ, са получили 98 млн. лв., а за Движение за права и свободи са разпределени 25 млн. лв..
За регионите на ръководство на социалистическата партия са планувани към 4 млн. лв. .

Начинът, по който са разпределени средствата, не е по аршин от последните извършени избори, счита Добрев, тъй като в случай че това е по този начин, би следвало като втора политическа мощ Българска социалистическа партия да получи повече финансиране за общините. Близо 550 млн. лв. са раздадените средства в българските общини в границите на последната година . Никакви средства не са разпределени за ремонт и създаване на спомагателна инфраструктура - пътища, учебни заведения, храмове, подчертаха от Българска социалистическа партия.

Управителният съвет на Сдружението на общините не приема средства от държавния бюджет да се разпределят към българските общини без ясни процедури и критерии, съобщи и кметът на Троян Донка Михайлова . Повече от четвърт милиард лв. са раздадени без критерии, уточни тя.

От Сдружението са изискали 110 милиона лв. за общините, като 60 милиона от тях да бъдат ориентирани към републиканските пътища . Михайлова разгласи, че в случай че не бъдат взети ограничения, членовете ще изоставен УС на Сдружението.

Според кмета на Самоков Владимир Георгиев не е това методът, по който с лека ръка могат да се раздават средства, в случай, че в това време са налице общини, които имат потребност от по-голямо финансиране.

Част от парите се дават в общини, които финансират обекти, подлежащи на прокурорска инспекция , добави Добрев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР