ДПС доведе в парламента председателя на АЛДЕ Ханс Ван Баален,

...
ДПС доведе в парламента председателя на АЛДЕ Ханс Ван Баален,
Коментари Харесай

И шефът на АЛДЕ Баален пита за националистите в управлението

ДПС докара в Народното събрание ръководителя на АЛДЕ Ханс Ван Баален, с цел да каже, че няма място за националистите във властта. България е доста значим член на Европейски Съюз, показа той. Страната ни постоянно имала какво ново да предложи на европейската интеграция, по думите му.

Движение за права и свободи е постоянен фактор в политиката на България, както посочи той. С политическата партия са разискали европредседателството ни. Баален желае кабинетът да работи и с опозицията по европредседателството. Европа би трябвало да бъде ръководена от леви и десни партии. Няма място за крайния шовинизъм в Европа, безапелационен бе ръководителят на АЛДЕ.

Участието на националистите във властта у нас нямало да създадат по-лесно присъединението ни към Шенген. Не би трябвало да се включват екстремистките партии в модела на ръководство, счита той.
Така е в Европа, установи и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който нападна присъединяване на националистите в ръководството, без да имало потребност от тях. Даже герберите се опитвали да ги легитимират, съгласно него.

Той още веднъж нападна държанието на Валери Симеонов, който заплашвал медии. Захапа и Красимир Велчев за разногласието по закона за компенсацията на репресираните при манифестации против тоталитаризма.

" ГЕРБ мълчи, само че това безмълвие не ги оневинява, в противен случай, съгласно нас ги прави съучастници ", безапелационен бе Карадайъ.

" Демокрацията е застрашена и тя би трябвало да бъде предпазена ", изиска той и подлага на критика езика на омразата от властта. Продължаваме да се отдалечаваме от нормалността, счита водачът на Движение за права и свободи. В естествените демокрации, след скандал като този с Валери Симеонов, цялото държавно управление щяло да си иде.

По думите на Карадайъ присъединяване на крайни детайли във властта е рисково за нашата татковина. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР