ДПС черпи вдъхновение от мирния протест срещу въоръжената власт. ДПС

...
ДПС черпи вдъхновение от мирния протест срещу въоръжената власт. ДПС
Коментари Харесай

Йордан Цонев за Възродителния процес: ДПС черпи вдъхновение не от тероризъм, а от малката Тюркян

ДПС черпи ентусиазъм от мирния митинг против въоръжената власт. Движение за права и свободи черпи ентусиазъм от дребната Тюркян, която беше убита на няколко месеца.

 

Това съобщи зам.-председателят на 48-ото Народно събрание Йордан Цонев, зам.-председател на Движение за права и свободи, по време на дебатите по импортираните от Движението промени в Кодекса за обществено обезпечаване.

Една от тях планува времето, в което репресирани лица са били в затвори, трудововъзпитателни общежития, лагери и местата за задържане да се признава за трудов стаж. Народни представители отклониха дебата в посока позорния така наречен " възродителен развой ".

Има една партия, която черпи ентусиазъм от тази опозиция и тя не е еднопосочна, сподели водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Нека да кажа, че Движение за права и свободи – това е партията, която той засяга, ние се припознаваме в това, не черпим ентусиазъм от терористични актове. Движение за права и свободи ги е осъдило. Движение за права и свободи черпи ентусиазъм от мирния митинг против въоръжената власт ", изрично отговори Цонев.

" Движение за права и свободи черпи ентусиазъм от това, че против тоталитарната власт застанаха да се борят за достойнството, името, достолепието, религията, хора с безусловно голи ръце, с бебетата си в ръце. От това Движение за права и свободи черпи ентусиазъм ", съобщи Йордан Цонев. И добави: " И прочее, от това черпят ентусиазъм освен българските мюсюлмани – дано да го кажа като християнин – и аз черпя ентусиазъм от това. Защото да посегнеш на вярата на един човек, каквато и да е тя, и този човек да се съпротивлява и да си я желае, е ентусиазъм за мен, християнина. Аз също бих постъпил по този начин. "

" Историята има един минус. Ние я тълкуваме съгласно това по какъв начин са ни я описали историците. А дали се е случило по този начин, никой не знае. Привилегията обаче на тази история е, че участниците в нея са живи, множеството от тях, че ние сме съвременници на тази ера и някак си можем да кажем кое е правдиво и кое не е ", сподели още зам.-председателят на Народното събрание.

" А във връзка с причините за пенсионната система, която, видите ли, по-добре да не я цапаме с подобен трудов стаж, или с такива детайли - тя е толкоз оцапана, че в случай че тръгнем да я чистим, не знам до каква степен ще стигнем ", възмути се Цонев.

" В света няма пенсионна система, половина разходна част на която да зависи от приходите от налози. Не от осигурителни вноски. Нашата е тъкмо такава - 42% чисто, а в случай че сложим и тези, които страната дава за държавните чиновници, стават над 55 ", съобщи националният представител от Движение за права и свободи. И риторично попита: " На тази пенсионна система какво тъкмо да чистим? ".

" Това въобще не е пенсионна система, в чистия и типичен тип, какъвто е разказан и каквато би трябвало да е ", заключи Цонев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР