ДПС-Благоевград номинира Елена Йончева за евродепутат от гражданската си квота.

...
ДПС-Благоевград номинира Елена Йончева за евродепутат от гражданската си квота.
Коментари Харесай

ОБЗОР Първи реакции след номинацията на Елена Йончева за евродепутат от ДПС

ДПС-Благоевград номинира Елена Йончева за евродепутат от гражданската си квота. Йончева довършва настоящия си мандат в Екологичен потенциал като представител на Българска социалистическа партия. Тя е част от гражданската квота на левицата.

Появата на Йончева в листите на Движение за права и свободи провокира остри реакции от страна на социалистите. Решението срещна рецензия от страна на водача на Българска социалистическа партия.

„ Рано или късно зависимостите лъсват. За мен доста по-рано от вчерашния ден, когато вие разбрахте за тези зависимости. Това дава пояснение за прекратените ни връзки с Елена Йончева доста преди вчерашния ден. Изненадана съм от арогантността номинацията ѝ да стане обществено, да стане помпозно, само че не съм сюрпризирана от обстоятелството ”, безапелационна беше Корнелия Нинова.

Коментари за номинацията на Елена Йончева пристигнаха и от Брюксел.

„ Тя е номинирана още в понеделник от една от главните ни партийни организации – тази в Благоевград. Традиция на Движение за права и свободи е в листите ни да има представители на партията, потвърдили своята преданост, престиж и работа през годините, както и да почитаме и избора на нашите членове и симпатизанти, когато приказваме за по-широк кръг от хора, т.е. - гражданска квота. Г-жа Йончева беше припозната на регионалното ни съвещание като един от вероятните претенденти на Движение за права и свободи в листите на идните европейски избори. Това не е някаква особена вест за нас. Имаме такава традиция. През годините доста авторитетни хора от гражданската квота са попадали в листите на Движение за права и свободи. Няма да скрия, че години наред с нея сме работили по одобряването престижа на България. Включително и по значима тематика като присъединението на страната ни към Шенгенското пространство ”, съобщи евродепутатът Илхан Кючюк.

„ Аз съм задоволен, че работата на Елена и на другите ми сътрудници се прави оценка – даже и отвън рамките на личното им политическо семейство ”, акцентира и евродепутатът Петър Витанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР