ДПС беше единствена опозиция на ГЕРБ. И сега на места

...
ДПС беше единствена опозиция на ГЕРБ. И сега на места
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС беше единствена опозиция на ГЕРБ, на места продължаваме да се борим с модела

ДПС беше единствена съпротива на ГЕРБ. И в този момент тук-там продължаваме да се борим с модела ГЕРБ, само че с други реализатори. Това сподели лудерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от трибуната на Народно събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". 

" Както постоянно след избори през днешния ден е време за разбори и равносметки, за проекти и тактики. Трябва да признаем, че изборите за следващ път създадоха сходна структура на Народното събрание, като народът никого не овласти да сформира еднопартийно държавно управление ", съобщи той+.

Според него народът още веднъж потвърди, че е умен – вместо опълчване, народът предпостави разговор, единодушие, обединяване, съединяване.

" За следващ път се видя, че уроците не са научени. Основната част от политиците не съумяха да обяснят за следващ път на хората какви политики оферират, какви решения имат за рецесиите, за бедността, за проблемите, а водеха акции на ненавист, опълчване и разделяне ", изясни той.

" За следващ път не се пое път към разговора като изискване за триумф. Липсата на разговор е главен белег на ръководещите през последното десетилетие – липса на разговор сред институции, сред политиците е сигурен белег на разпад ", акцентира Карадайъ.

По думите му съществена задача на всички политици и държавни институции е да решим казуса с неналичието на разговор навреме, с цел да отговорят на провокациите пред нас.

" Отговорността е на всички. Много е елементарно да кажеш, че гласоподавателите са ти отредили място на съпротива, само че това е просто безконтролно. Избирателите са ни избрали, с цел да решаваме проблемите им, с цел да се оправим с рецесиите. Те чакат от нас да поставим всички старания зимата да не ни донесе още повече рецесии в условия на растящи цени и растяща беднотия, мраз, мрак и  неразбираемо на следващия ден ", сподели той.

" Ние сме открити в слагането на проблемите, подготвени сме на разговор в името на жителите. Доказали сме го във времето – потвърдили сме, че можем да мислим дълготрайно. Това е също изискване политиците да намират правилните решения и посредством компромисите, които са наложителни.

Диалогът и ефикасното другарство са предписания за здравословни връзки и път към непоклатимост и сигурност ", добави Мустафа Карадайъ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР