Дойдохме да търсим решение на проблемите. За нас българското производство

...
Дойдохме да търсим решение на проблемите. За нас българското производство
Коментари Харесай

Нинова потвърди: Реши ли МС да изнасяме оръжие за Украйна, БСП напуска коалицията


Дойдохме да търсим решение на проблемите. За нас българското произвеждане на храни е извънредно значимо. Сега предвид на рецесиите и растежа на цените казусът става извънредно значим, тъй като би трябвало пъкъл мислим в вероятност. Миналата година поддръжката за произвеждане за плодове и зеленчуци беше 29 млн. лева Тази година до този миг е 53 млн.лв. Като предлагаме в актуализацията на бюджета да се включат още 100 млн. лева Бих предложила държавна помощ в региона на торовете. Голямата ни цел е да подпомогнем българското произвеждане. С държавното управление вършим всичко допустимо да възстановим земеделието. Трябва да помогнем на българските производители да се записват, тъй като тези хора имат потребност от помощ. Те търсят поддръжка, тъй като без регистрация не могат да получат помощ. Това съобщи на брифинг пред медиите министърът на стопанската система.

По тематиката за изпращане на военна помощ за Украйна и присъединяване на в обединението беше безапелационна: „ Министерски съвет реши ли да се изнася оръжие и муниции за Украйна, ще напусне обединението “

Тя удостовери, че не се изнася оръжие за Украйна, тъй като няма такива контракти.

Нейното мнение е, че би трябвало да се изчака с решението по тематиката за ремонт на украинска бойна техника. Като потенциално място, на което може да се ремонтира украинска техника, уточни „ Авионамс “.

„ Не е допустимо сега да се товари оръжие за Украйна. Държавата, която го придобива като притежател, тя взема решение какво да прави с него. В момента ние не изнасяме оръжие за Украйна. Всичко друго са спекулации “, безапелационна беше лидерката на.

По тематиката с „ Кинтекс “ тя сподели, че е подала сигнал до прокуратурата и те ще се произнесат по проблема: „ Аз желаех да се уверя, че думите на господин Михайлов не са правилни и не се изнася оръжие за Украйна “. Нинова сподели, че шефът на „ Кинтекс “ е отсранен, тъй като е имал присъединяване в други компании.

Въпреки изказванието, че би напуснала ръководещата коалиция, Нинова отхвърли да се задават предварителни избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР