Дойдоха сигнали до нас, че са купувани гласове и от

...
Дойдоха сигнали до нас, че са купувани гласове и от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Дойдоха сигнали до нас, че ГЕРБ и ДПС купуват гласове

" Дойдоха сигнали до нас, че са купувани гласове и от ГЕРБ, и от Движение за права и свободи по време на изборите. Никога няма да чуете, че Политическа партия си служи с инструмент на корупция ", съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред бТВ.

Попитан дали ще признае, че " мафията " - както той назовава ГЕРБ и Движение за права и свободи, е победила, Петков отговори, че няма да го направи, тъй като има вяра, че това е дълъг път, който ще се извърви с гласоподавателите.

" Човек в никакъв случай не може да бъде отчаян от гласоподавателите. Това, което осъзнахме, че на доста фамилии животът е станал по-труден поради инфлацията, която заля цяла Европа, както и поради газа. Не имам вяра, че тези неща са дело на нашето държавно управление, само че ги разбирам ", добави той.

Според него основната причина на тези избори да изгубят 167 000 гласоподаватели са по-високите цени, които заляха България.

" Да, направихме неточности. Може би първата беше, че влязохме в коалиция с Троянски кон – " ИТН ". В тежки времена би трябвало да можеш да имаш коалиция, на която можеш да разчиташ. Втората е, че дадохме на всяка една партия да има отговорността върху друго министерство. Отговорността постоянно се пада върху мандатоносителя, а контролът се губи ", съобщи Петков.

 

Не затворихме едното си око поради корупцията

" Не допуснахме да излъжем нашите гласоподаватели, да си затворим едното око поради корупция, с цел да има непоклатимост. Не допуснахме да създадем подмолна договорка. Много ясно преди изборите декларирахме, че ще гоним до дупка корупцията на остарялото ръководство. Независимо дали сме съпротива, или не за решения за България, които имаме вяра, че са верни, ще гласуваме " за ", съобщи Петков.

" Продължаваме промяната " ще поддържа повдигане на минималната работна заплата, повдигане на пенсиите, повишение на прага на Данък добавена стойност за дребните компании, без значение кой ги предложи в залата. " Ще бъде в предвидими ", добави някогашният министър председател.

За това къде се позициониране групировка в политическия набор Петков съобщи, че " Продължаваме промяната " от една страна имат вяра, че не би трябвало да има хора под линията на беднотия - изключително бабите и дядовците ни, а от друга - че не би трябвало да се подвигат налозите, а третата част - е, че двете неща могат да се случат, в случай че няма корупция.

" Склонни сме да гледаме напред, само че не сме склонни да се хващаме на театрални закононарушения ", разяснява Петков изявлението на Бойко Борисов, че " всички сме правили неточности, само че в нашата вяра има и амнистия ".

За поканата на Борисов към всички за договаряния, които ще се водят от президента Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) и някогашния външен министър Соломон Паси по модела от 90-а година, Петков изясни, че съгласно него Плевнелиев е приел с най-чисти планове. " Трябва да е ясно обаче, че той не взима решенията, а е медиатор. Не би трябвало медиатор, а връзката да се случи в Народното събрание. Чухме се най-малко два пъти . Казах му: Благодаря доста, само че няма да се съгласим ", съобщи някогашният министър председател.

" Имаше няколко неща, които служебното държавно управление сбърка. Първата огромна неточност е, че мислеха, че ние сме отговорни за спирането с " Газпром ". Убедиха се, че каквото и да вършат, когато едната страна не желае да ти продава газ – не можеш да я привлечеш ", сподели той.

Следващите самолети би трябвало да се видят, когато получим първите, безапелационен е Петков, представен от Offnews.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР