Дойдоха и представители на двете основни враждуващи фракции в ЛибияСветовните

...
Дойдоха и представители на двете основни враждуващи фракции в ЛибияСветовните
Коментари Харесай

Световните лидери решиха да се „въздържат от намеса“ във войната на Либия

Дойдоха и представители на двете съществени враждуващи фракции в Либия

Световните водачи взеха решение да се „ въздържат от интервенция “ във войната на Либия, като дадоха обещание да запазят оръжейно ембарго. Това стана ясно след срещата на върха в Берлин за Либия.



" Всички участници се ангажираха да се въздържат от интервенция във въоръжения спор или във вътрешните работи в Либия ", сподели водачът на Организация на обединените нации Антонио Гутерищ, а немският канцлер Ангела Меркел добави, че има и " единодушие, че желаеме да запазим оръжейното ембарго, което ще бъде строго следено. "

Световните водачи се събраха в Берлин, с цел да търсят решение на рецесията в Либия. Владимир Путин, Реджеп Ердоган, Борис Джонсън, както и генералния секретар на Организация на обединените нации и ръководителя на Европейската комисия са измежду участниците в договарянията. Дойдоха и представители на двете съществени враждуващи фракции в Либия.

Ребусът наподобява съвсем нерешим. Турция, Катар и Италия поддържат приетото от Организация на обединените нации държавно управление на Ал Сарадж в Триполи. Русия, Египет и неотдавна Франция се оповестиха за военачалник Калифа Хафтар, чиито войски управляват по-голямата част от страната.

" Според мен направихме значими стъпки към съгласие още на предходната среща, в Истанбул. Отделни произшествия към момента има, само че нашият апел за прекъсване на огромните конфликти, беше чут от двете страни ”, сподели Владимир Путин, президент на Русия.

Конфликтът се усложни в последно време, като Турция разгласи, че праща бойци в Триполи. Западни медии настояват, че в действителност се изпращат радикални ислямисти, които до момента са се били в Сирия. Либия е страната с най-големи петролни ресурси в Либия и значим състезател на пазара на природен газ. Освен това хилядите й километри крайбрежна линия са платформа, от коят каналджии пращат мигранти към Европа. Преплитането на толкоз ползи прави намирането на решение мъчно и анализаторите са скептични./ Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама З
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР