Дойдох, за да изпратя патриарх Неофит по пътя му към

...
Дойдох, за да изпратя патриарх Неофит по пътя му към
Коментари Харесай

Украинският духовен лидер Епифаний отговори на Митрофанова: Искат да ни заличат

" Дойдох, с цел да изпратя патриарх Неофит по пътя му към царството небесно " - това съобщи пред bTV украинският нравствен водач Епифаний, който участва на опелото за Негово Светейшество, само че не взе присъединяване в службата. Митрополит Епифаний отговори и на рецензията на съветската посланичка у нас, че идването му е провокация, като съобщи, че е бил поканен.
Прочетете още
Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова дефинира като голяма провокация наличието на украинския нравствен водач на поклонението в храм-паметника " Свети Александър Невски ".

" Това не е просто напрежение, а голяма провокация и по отношение на Българската черква в това число. Тяхната черква не е приета от Българската ", акцентира Митрофанова.

Митрополит Епифаний отговори на думите ѝ по този начин: " За тях (Русия) е доста мъчително, когато нашата Украинска православна черква влиза на интернационално ниво и има връзка с другите православни църкви ".

" Руската страна употребява за своите цели съветската черква. Виждаме какви последици носи идеологията на съветския мир. Държавата агресор се пробва за заличи нашата страна и нашата черква, само че ние сме духовно мощни и ще продължим ", добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР