Дойдох да благодаря на българския народ и българското правителство за

...
Дойдох да благодаря на българския народ и българското правителство за
Коментари Харесай

Кулеба: Дойдох, за да благодаря на България за последователната подкрепа

Дойдох да благодаря на българския народ и българското държавно управление за това, че одобриха украински бежанци. Осъзнаваме човешкия метод към дамите и децата, които избягаха от ужаса на войната и в този момент живеят в България. Това сподели външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.

От самото начало на съветската експанзия България поредно поддържа Украйна, както в Европейски Съюз, по този начин и в НАТО. Сигурен съм че България прави това, тъй като схваща, че сигурността на Украйна значи сигурност и за България. Това, което става в Украйна е значимо за бъдещето на района. Ние се борим и за вас, с цел да не бъдете изправени пред нещастието на съветските опити да причинят вреда, сподели още той. 

Външният министър на Украйна означи, че по време на срещата му с българския външен министър са разискали разнообразни въпроси.

Искам да благодаря, че поредно поддържа европейската вероятност на Украйна. Както вашият опит демонстрира мирът и просперитетът идват с участието в Европейския съюз, добави Кулеба. 

Наясно съм с ролята на Русия в историята на България. Исторически Русия е направила някои неща, които оставят страсти в съзнанието на хората. Но Русия сега е разнообразни – убива, изтезава, изнасилва. Това не е Русия, която заслужава схващане. Надявам се че скоро ще пристигна денят, когато мирът в региона на Черно море ще се възвърне, означи Дмитро Кулеба. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР