Дойде времето на киселото зеле, конденза по прозорците, но преди

...
Дойде времето на киселото зеле, конденза по прозорците, но преди
Коментари Харесай

Безценни съвети за зимата: Как да шофираме безопасно през зимата?

Дойде времето на киселото зеле, конденза по прозорците, само че на първо място - на шофирането в зимни условия. За някои е ясно, че зимните гуми не вършат водача добър през зимата, а други считат, че и без тях могат да минат.

Кои са най-важните препоръки, които ще ви оказват помощ за безвредно шофиране през зимата? Ние ги събрахме за вас:

Карайте гладко

Всички маневри - ускоряването, прекъсването, завоите, би трябвало да бъдат добре премислени, тъй като колата няма да се държи, както би се държала през лятото. Хората постоянно подценяват метода, по който стопират при зимни условия. 

Спирайте деликатно

Традиционните спирачки блокират гумите, с цел да не се въртят. Това обаче няма да ви помогне при лед. Спазвайте отдалеченост, не ускорявайте колата при втурване. Не " скачайте " незабавно на спирачката, превключвайте на по-ниска предавка.

Бъдете готови за най-лошата зима

Не че тази ще бъде такава, само че се екипирайте - не знаете какво може да се случи. Заложете на хубави гуми, вземете си вериги, имайте в колата лопатка, а за какво не и торба с пясък. Проверявайте равнищата на течностите в колата - антифриз и тази за чистачките.

Проверете ауспуха 

Преди да се изпълни със сняг или лед, проверете дали ауспухът няма отлагания от изгорели газове. Това може да е съдбовно за вас и вашите пасажери. 

Бъдете забележими

Всички сме виждали коли, които се движат, само че са почистени единствено предните им стъкла. Не бъдете такива и вие. Вие може и да виждате, само че при придвижването сигурно ще " хвърлите " сняг на колата зад вас. А последствията може да са рискови, рискът от ПТП е огромен.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР