Дойде време за реваншите от полуфиналните сблъсъци в Лига Европа.

...
Дойде време за реваншите от полуфиналните сблъсъци в Лига Европа.
Коментари Харесай

Севиля и Юве трябва да излъчат краен победител, а Рома да довърши започнатото срещу Леверкузен

Дойде време за реваншите от полуфиналните конфликти в Лига Европа. Така довечера почитателите на европейските клубни шампионати могат да се насладят на дуелите Севиля - Ювентус и Байер (Леверкузен) и Рома, които ще дефинират финалистите в Будапеща на 31 май.

Андалусийците и “бианконерите ” оставиха развръзката в конфликта между тях за реванша на “Рамон Санчес Писхуан ”, защото преди седмица в Торино приключиха 1:1 след голове на Юсеф Ен-Несири (26’) в интерес на Севиля и на Федерико Гати (90+7’) за Юве. Очакванията са за доста равносилен конфликт, в който най-вероятно дребните елементи ще създадат разликата. “Бланкирохос ” са едвам десети в класирането на Ла Лига, само че за сметка на това имат опцията да се класират за седмия си край в шампионата, а стигне ли си до директна борба за трофея, там те са непобедими до момента. От друга страна, “бианконерите ” са на втората позиция в подреждането на Серия А, като за последно са играли край в този шампионат, когато той още се споделяше Купата на УЕФА или по-точно през 1995 година. Тогава те го изгубиха, само че са печелили трофея три пъти преди този момент.

Във втория полуфинал, който опълчва “аспирините ” и “вълците ”, също към момента има конспирация. Преди седмица играчите на Жозе Моуриньо измъкнаха най-малък триумф с 1:0 на “Олимпико ” с помощта на победния гол на Едоардо Бове (63’). Възпитаниците на Чаби Алонсо обаче несъмнено са способни на поврат, в случай че изиграят реванша на задоволително положително равнище. Леверкузен заема седмото място в таблицата на Бундеслигата, като са спечелили единствения си край за Купата на УЕФА през 1988 година. Междувременно, “вълците ” се подреждат шести в класирането на Серия " А ", а що се отнася до този шампионат, те имат загуба на край през 1991 година. Те обаче са настоящият първенец от първото издание на Лигата на конференциите, откакто през предходната година надделяха Фейенорд с 1:0 в Тирана.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР