Дойде време за първия от трите финала в европейските футболни

...
Дойде време за първия от трите финала в европейските футболни
Коментари Харесай

Рома срещу рекордьора Севиля в спор за трофея от Лига Европа

Дойде време за първия от трите финала в европейските футболни шампионати. В срая вечер Севиля излиза против Рома в сор заа трофея от Лига Европа. Мачът е от 22,00 часа на ст. " Пушкаш Арена " в Будапеща.


Испанците са рекордьори по оценки в това съревнование с шест трофеи, до момента в който Рома кандидатства за първия си трофей от конкуренцията. " Вълците " съумяха да завоюват Лига на конференциите предишния сезон.

Треньорът им Жозе Моуриньо подвигна Лига Европа по време на ръководството си в Манчестър Юнайтед, до момента в който единственият трофей на Хосе Луис Мендилибар до момента е купа от Ла Лига 2 с Валядолид през 2007 година

И двата тима се насочат към финала в неприятна форма, защото Рома завоюва единствено един от последните си девет мача, а Севиля има една победа от шест срещи. Справедливо е обаче да се каже, че и двата отбора дадоха приоритет на това съревнование през последните няколко седмици и скорошната форма може да има доста малко значение, когато те се изправят един против различен в сряда.

Севиля през днешния ден няма и друга опция и би трябвало да завоюва в случай че желае да е отново част от шампионатите и през идващия сезон. Къг преди края в Ла Лига имът има теоретични шансове да заеме седмото място, откакто загуби на собствен терен в събота с 1:2 от Реал Мадрид. Може би по този начин е по-добре за " алено - белите " - ще би трябвало да дадат всичко с цел да завоюват откакто нямат авариен вид.

Последният формален мач сред Рома и Севиля беше през лятото на 2020 година, когато елиминациите в Лига Европа се организираха в един мач поради пандемията от ковид. Тогава андалусийците победиха с 2:0 на безпристрастен терен в Дуисбург и продължиха напред към четвъртфиналите на шампионата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР