Дойде време за едно от най-обичаните меса от българите –

...
Дойде време за едно от най-обичаните меса от българите –
Коментари Харесай

Тънкости при печенето на агнешко месо

Дойде време за едно от най-обичаните меса от българите – агнешкото. Макар по традиция то да участва на великденската и гергьовденската софра, не всеки кулинар е осведомен със спецификите при готвенето на агнешко. Ето някои тънкости, които ще ви оказват помощ да се сдобиете с нежно, сочно и с хрупкава коричка месо на идните светли празници.
1. Изберете младо и по опция женско агне
 Aгнешки ребърца с картофи на фурна Aгнешки ребърца с картофи на фурна
С наближаването на Великден все по-често се ровим в мрежата за подобаваща рецепта за агнешко. Нормално е всяка стопанка да желае да украс...
Най-крехкото и сочно агнешко, което може да разгърне безспорните вкусови качества на месото, е от 4-месечно животно. На тази възраст животното към този момент минало към хранене с трева, надлежно месото му отделя характерната тлъстина, която го прави толкоз апетитно. Интересен факт е, че след 6-месечна възраст, агнетата стартират да отделят полови хормони. При мъжките екземпляри това води до много натрапчива и мощна миризма, която доста хора намират за отблъскваща.
2. Не пестете от подправки
Агнешкото месо „ носи ” на доста подправки. Не забравяйте да добавите чесън в тавата или пък да шпиковате самото месо. Самата кожа е добре да се обтрие с микс от подправки - джоджен, мащерка, чубрица, черен пипер и не на последно място сол.
3. Винаги добавяйте масло
 Вкусна агнешка яхния Вкусна агнешка яхния
Днес ви предлагаме рецепта за вкусна агнешка яхния със зелен фасул.  Ето какви артикули са ви нужни за нейното подготвяне: 1...
Много хора неправилно считат, че защото е мазно месо, агнешкото няма потребност от друга лой. Грешка! Можете да намажете цялото агнешко с масло или пък да го нарежете на кубчета и сложите в тавата.
4. Печете 4 часа
Ще чуете разнообразни препоръки, що се отнася до продължителността на печене. Независимо дали ще печете цяло агне, единствено плешка, бут или друга част от животното, то става най-вкусно, когато се пече дълготрайно време на муден огън. В числа това ще рече към 4 часа на 180 градуса.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР