Дойде време и за първия финал на турнира от сериите

...
Дойде време и за първия финал на турнира от сериите
Коментари Харесай

Надал взе скалпа на Алакарас и ще гони нов трофей през сезона в Индиън Уелс

Дойде време и за първия край на шампионата от сериите „ Мастърс “. В Рая на тениса, както назовават конкуренцията в Индиън Уелс с награден фонд 8,58 милиона $, един против различен ще се изправят Рафаел Надал и представителя на домакините Тейлър Фриц. Финалът започва малко след среднощ в неделя, 21.03, като ще бъде предаван онлайн по MAX Sport 1.

Надал завоюва испанския конфликт против Карлос Алкарас на полуфиналите. 35-годишният Матадор надигра 18-годишния Алкарас с 6:4, 4:6, 6:3 в мач, траял 3 часа и 12 минути, с цел да се класира за финала на надпреварата.

В борбата за купата той ще срещне американецът Тейлър Фриц, който в профил Андрей Рубльов от Русия със 7:5, 6:4 за час и 47 минути игра и се класира за първия си край на сходно равнище. При триумф над Фриц, Рафаел Надал ще изравни върха на Новак Джокович от 37 трофеи от сериите „ Мастърс 1000 “. Ако Тейлър Фриц надделее, той ще стане първия американец след Андре Агаси през 2001 година, който печели трофея.

„ Играх добре първоначално, само че беше мъчно да го спра поради невероятните му удари “, съобщи Рафаел Надал, който доближи за пети път до финала на шампионата в Индиън Уелс.

„ След това не мога да кажа, че направлявах мача, тъй като е невероятно да имаш надзор против състезател като него “, добави Надал за младия Алкарас.

20-0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР