Дойде септември и се случи това, за което всички фенове

...
Дойде септември и се случи това, за което всички фенове
Коментари Харесай

"Домът на дракона" или "Властелинът на пръстените: Пръстените на силата"? Феновете са раздвоени

Дойде септември и се случи това, за което всички почитатели тръпнехме с неспокойствие. Излязоха два сериала по хитови книги и истории, а точно емблематичните – „ Домът на дракона “ – дълго чаканата предистория на „ Игра на тронове “ и „ Властелинът на пръстените: Пръстените на властта “ – мегаскъпият сериал по „ Властелинът на пръстените “.

Виж още: Опасно близки: Мирела и Илиян от " Игри на волята " не се разделят и за момент

„ Домът на дракона “ е продукция на HBO, а действието се развива 200 години преди събитията в истинското шоу. Предисторията споделя по какъв начин къщата на Таргариен изпада в сурова и брутална революция, известна като „ Танцът на драконите “ или началото на края на ръководещото семейство Вестерос.

10-те епизода са основани на романа „ Огън и кръв “ на Джордж Р. Р. Мартин. „ Властелинът на пръстените: Пръстените на властта “ пък е най-скъпият сериал в историята, като изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос, огромен поддръжник на „ Властелинът на пръстените “ персонално взе участие в договарянията с Tolkien Estate и Warner Bros, с цел да получи правата върху творбите на Толкин. В последна сметка милиардерът заплаща неприличната даже за стандартите на киноиндустрията сума от 250 млн. $, с цел да откупи правата и да сътвори сериала. 

Виж още: Ах, какъв романтик: Меди остави любовно обръщение на Моника Валериева, плеймейтката е на седмото небе 

Проектите към този момент започнаха и имаме по три епизода и от двата сериала, които изгледахме с интерес. Феновете също гледаха, а в ревютата и мненията се развихри същинска война. Мненията за „ Домът на Дракона “ са полюсни от земята до небето. След първия епизод всички бяха във екстаз, само че след това пристигна и хейтът.

Основният проблем на почитателите са основните герои. Всички настояват, че сред тях няма никаква химия. Някои от мненията в IMDB гласят – „ наподобява обещаващо “ и „ тъкмо толкоз добър, колкото оригинала “, други обаче споделят – „ мъчително отегчителен “, „ граничи с подигравка “ „ безлични герои “, „ къщата на скуката “, „ къщата на неприятните перуки “ и „ уволнете кастинг шефа “.

Виж още: Силиконска война: Кати Дойнова отмъкна гаджето на Жасмина Стоичкова

За „ Властелинът на пръстените: Пръстените на властта “ ситуацията не е по-различно, като тук има един главен проблем за в действителност върлите почитатели. Сериалът употребява вселената на Толкин, само че единствено като насочна точка – всичко останало като сюжет и деяние е измислено и няма нищо общо с книгите. Това побърква същинските почитатели и те споделят, че сериалът е супер като художествена небивалица за екран, само че това не е „ Властелинът “ по никакъв метод.

Коментарите в IMDB още веднъж са много раздвоени – „ безподобно съвършенство “, „ изненадващо добър “, „ доста капацитет “, „ обещаващо начало “ и „ в действителност е доста положително “. От друга страна обаче неодобрение не липсва – „ липсва душа “, „ това е плюнка в лицето на Толкин “ и „ много извънредно “ са единствено част от мненията. За край споделяме, че ще продължим да гледаме, а двете ни нови любимки се споделят – Amelia May Alcock в ролята на принцеса Ренира Таргариен и Markella Kavenagh в ролята на Нори от „ Властелинът “. И двете са австралийки и играят супер!

Изображение: https://www.instagram.com/lotronprime/, https://www.instagram.com/houseofthedragonhbo/ 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР