Дойде последната седмица на ноември, есента е към края си,

...
Дойде последната седмица на ноември, есента е към края си,
Коментари Харесай

Пак е време за шоу с марката ШЛ: Възелът се разплита

Дойде последната седмица на ноември, есента е към края си, което значи едно - развръзката в груповата фаза на Шампионската лига наближава със страшна мощ. В идната вторнишка вечер стартира предпоследният кръг от този стадий, а това значи, че към този момент възелът с участниците през пролетта е пред разплитане.

Поне четири тима протягат ръка към място на елиминациите. Това важи за Реал Мадрид, Тотнъм, Манчестър Сити и Атлетико Мадрид, които могат да намерят място на 1/8-финалите и на доктрина при победи в днешните си конфликти. Това обаче няма да е по никакъв начин лесна задача.

Испанският исполин семейства на кошмара си от старта на шампионата тази година - Пари Сен Жермен. Макар французите да са се класирали, а "белите " да имат потребност единствено от точка, с цел да продължат напред, това ще е безспорното дерби на вечерта. И повода е, че отборът на Зидан ще желае да си отмъсти за звучния пестник с 0:3, който изяде на "Парк де Пренс " през септември.

Другата борба от тази група А опълчва Галатасарай и Брюж, само че там интригата е по-скоро кой от тези отбори ще приключи на третото място и ще продължи в Лига Европа през пролетта. Но и това предвещава да е забавна борба.

В Група В Байерн към този момент се класира напред, а в този момент това ще се опита да стори и Тотнъм. "Шпорите " домакинстват на Олимпиакос в дебюта на новия им управител Жозе Моуриньо с този отбор в Шампионската лига и при победа няма кой да ги измести от второто място.

Така на процедура и в този поток остава интригата единствено за третото място, в случай че се случи предстоящото на "Уайт Харт Лейн ". За него ще се борят гърците и Цървена звезда, като сръбският гранд има тежка задача в семейството на Байерн.

В група С Манчестър Сити също допира класирането напред. "Гражданите " се изправят против Шахтьор Донецк вкъщи и трите точки им подпечатват визите за идващия стадий от много подлата група, в която попаднаха. Украинците на собствен ред се борят свиреп с Динамо Загреб и Аталанта за второто място, а дуелът сред тези два противника се обрисува да е основният довечера в потока.

В група D няма особена конспирация. Там се играе дербито сред Ювентус и Атлетико Мадрид в Торино, като "старата госпожа " към този момент продължи напред, а в случай че "дюшекчиите " победят в този момент, ще последват противника си. Локомотив Москва и Байер Леверкузен ще решат ориста на третото място в групата с мача между тях.

Шампионска лига, групова фаза - 5-и кръг:

Група "А ":

Галатасарай - Брюж 19:55 часа

Реал Мадрид - Пари Сен Жермен 22:00

Група "В ":

Цървена звезда - Байерн Мюнхен 22:00

Тотнъм - Олимпиакос 22:00

Група "С ":

Аталанта - Динамо Загреб 22:00

Манчестър Сити - Шахтьор Донецк 22:00

Група "D ":

Локомотив Москва - Байер Леверкузен 19:55

Ювентус - Атлетико Мадрид 22:00
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР