Дойде моментът, в който ЦСКА ще се изправи и срещу

...
Дойде моментът, в който ЦСКА ще се изправи и срещу
Коментари Харесай

Зоря атакува ЦСКА с носител на Купата на УЕФА

Дойде моментът, в който ЦСКА ще се изправи и против последния си противник в група С на Лигата на конференциите - Зоря Луганск. Феновете на армейците задоволително добре познават този противник, защото той отстрани техния отбор в 3-ия прелиминарен кръг на Лига Европа преди 2 години. Петима от възпитаниците на Виктор Скрипник и българина Веселин Бранимиров се още са в отбора, само че има и много нови имена, на които Стойчо Младенов и неговият щаб би трябвало да извърнат внимание. През предходната седмица отборът бе победен с 1:6 от Шахтьор, само че това се случи в отсъствието на санкции Дмитрий Хомченовски и контузените Никита Шевченко и Жуниньо. Общата стойност на състава на Заря съгласно уеб страницата Transfermarkt е 18,6 млн. евро, което го подрежда на трето място в украинската Премиер лига, само че това е с съвсем 120 млн. евро по-малко от Динамо Киев и 170 млн. по-малко от Шахтьор, което ясно демонстрира салдото на силите в някогашната руска република.

Дмитрий МАЦАПУРА (21 г.)

(вратар, украинец)

По принцип е със статут на запаса за сметка на капитана Никита Шевченко, играл против ЦСКА преди 2 години, само че травмата на последния в сухожилията даде опция за изява на младока. Той е роден в Харков и е ученик на академията на несъществуващия към този момент Металист. Прояви се чудесно в срещата с Рома, като единствено неговите отлични изяви спомогнаха крайния резултат да е единствено 3:0 в интерес на вълците. Отличава се със съществено самочувствие, което рядко го подвежда.

Виталий ВЕРНИДУБ (34 г.)

(централен бранител, украинец)

Както семейството подсказва, става въпрос за сина на Юрий Вернидуб - треньора, извел Шериф до шокиращата победа против Реал Мадрид на " Сантяго Бернабеу ". Кариерата му стартира в родния Запорожие. Има 5 мача за другите обединения на Украйна, в това число 1 мач за мъжкия народен тим. Играе и в двата мача против ЦСКА през 2019 година Наскоро имаше проблеми с травма, която се обади в дуела с Шахтьор, и той бе сменен наложително. Настоящата обстановка го слага под въпрос за мача в София, което ще е облекчение за защитата на алените поради рисковата му игра при статични положения.

Максим ИМЕРЕКОВ 30 г.)

(централен бранител, украинец)

Присъедини се към отбора през това лято от Десна. Започва кариерата си в школата на Шахтьор. Така и не записва мачове за първия тим и взема решение да продължи спортния си път в Металург Запорожие. Впоследствие е част от Александрия, беларуските Белшина и Торпедо Жодино, както и кипърския Ермис. Има 18 мача и 1 гол за другите обединения на Украйна. Може да играе и като десен бек. През предишния сезон означи попадение с пета в мач с Александрия, което демонстрира, че може да бъде рисков и във фаза офанзива.

Денис ФАВОРОВ (30 г.)

(десен бек, украинец)

Поливалентен бранител, който може да играе еднообразно добре като десен бек, централен бранител и отбранителен халф. Роден в Киев и стартира кариерата си в школата на локалните Динамо, Отрадни и Арсенал. През 2018 година е избран за най-хубав състезател в Първа лига (второ равнище на украинския футбол), което изстрелва кариерата му. Има маркирани над 50 гола, което е задоволително доказателство какъв брой рискови са включванията му в офанзива.

Ловро ЦВЕК (26 г.)

(вътрешен халф, хърватин)

По-голяма част от кариерата му минава в прилежаща Словения, където пази цветовете на Завърч, Алуминий и Целие. В Заря идва през 2020 година след къс интервал в словашкия Сеница. Има 3 мача за другите обединения на ватрените. В дуела против Рома направи 8 изчиствания, като по този индикатор за целия втори кръг от груповата фаза на Лигата на конференциите го изпреварва единствено Нурали Алип от Кайрат. Безкомпромисен в единоборствата, както демонстрират осемте му жълти картона през последните 2 сезона.

Егор НАЗАРИНА (24 г.)

(вътрешен халф, украинец)

Започва кариерата си в мъжкия футбол в Днепър. Макар да се постанова едвам в третия си сезон в тогавашния Днепропетровск, той впечатлява с гения си и подписва контракт с Антверпен. Белгийското състезание не се оказва по усета му и бива пратен чартърен в Карпати, преди в последна сметка да се озове в Заря през 2020 година Халфът е с съществена заслуга за бронзовите медали и достигнатия край за националната купа през предишния сезон и неслучайно бе избран за състезател на месец май. При потребност може да играе като десен бек. Под въпрос е за дуела с ЦСКА поради контузия.

Владислав КОЧЕРГИН (25 г.)

(дясно крило, украинец)

Един от играчите в отбора с максимален стаж - минава през 2017 година от Днепър.Представянето му в последните 2 сезона върви във възходяща линия, като през предишния ноември даже бе избран за състезател на месеца в Премиер лигата. Водещ голмайстор на отбора с 5 турнирни попадения. Те му отвориха и пътя към националния тим, където дебютира през септември в контролата против Чехия. Игра и в двата мача против ЦСКА през 2019 година

Дмитрий ХОМЧЕНОВСКИ (31 г.)

(ляво крило, украинец)

По време на първия си интервал в Заря изиграва 102 мача с 15 гола, а наново се причислява към отбора през 2018 година Има 13 мача и 1 гол за другите юношески обединения и 4 мача за мъжкия народен тим. Може да играе добре като ляво и дясно крило. Игра и в двата мача с ЦСКА преди 2 години. Тогава изтормози защитата на армейците с пробивите си, само че в това време сподели, че не се опасява да прави нарушавания тогава, когато се постанова.

Сергей БУЛЕЦА (22 г.)

(атакуващ халф, украинец)

Има динамична кариера за нежната си възраст. Кариерата му в националния тим се развива възходящо и записва респектиращите 37 дуела и 11 попадения за другите обединения, преди да стигне до мъжете. Понастоящем активът му за Збирната е 3 дуела без маркиран гол. През 2019 година става международен първенец до 20 година с националния тим и получава Сребърната топка на шампионата. Играе чудесно и по двете крила.

Владислав КАБАЕВ (26 г.)

(атакуващ халф, украинец)

Има 18 мача за другите младежки и юношески обединения на Украйна. Преди 2 години остана неизползвана запаса в София, а в Запорожие се появи като запаса в добавеното време като тактическа промяна. Подвизава се главно на десния фланг, като се оправя еднообразно добре в отбранителен и нападателен проект. Виктор Скрипник обаче разкри поливалентността на Кабаев, употребявайки го също по този начин отляво, а даже и на върха на офанзивата.

Максим ЛУНЬОВ (23 г.)

(ляво крило, украинец)

Част от Заря от 2017 година В актива си има 23 мача и 1 гол за другите юношески обединения на Украйна. Преди 2 години игра при равенството 1:1 против ЦСКА в София, когато бе заменен в 65-ата минута и не взе присъединяване в реванша в Запорожие, изгубен от армейците с 0:1. Макар главната му позиция да е отляво, от време на време Виктор Скрипник го пуска като дясно крило или на върха на офанзивата.

Артьом ГРОМОВ (31 г.)

(централен нападател, украинец)

С юношеския тим на Ворскластава голмайстор на шампионата, а при мъжете бележи 25 гола в 132 мача, преди да премине в Динамо Киев. Въпреки че подписва тригодишен контракт, изиграва едвам 9 мача и след 1 сезон бива трансфериран в КриляСоветов. От там се озовава в Заря и е част от отбора от 2017 година Има 3 мача за младежкия и 2 мача за мъжкия народен тим на Украйна. Освен на върха на офанзивата може да работи и по двете крила, а към сегашния миг Виктор Скрипник го употребява в халфовата линия.

Шахаб ЗАХЕДИ (26 г.)

(централен нападател, иранец)

Има забавна кариера, белязана от скандал за приложимост на допинг, която му коства мястото в корейския СувонБлууингс през 2019 година Началото е сложено в един от иранските грандове, чийто младеж е Захеди. След къс престой в МашинСази той се озовава в исландския Вестманея, с който става притежател на националната купа през 2017 година В украинския футбол нахлува през 2019 година с екипа на Олимпик Донецк и още в първия сезон е избран за най-хубав състезател от почитателите на клуба. Част от Заря е от 2020 година Действа както на върха на офанзивата, по този начин и по двете крила.

Александър ГЛАДКИ (34 г.)

(централен нападател, украинец)

Най-голямото име в редиците на Заря. Бе част от отбора на Шахтьор, който през 2009 година завоюва последното издание на Купата на УЕФА. Заради това играчите на Мирча Луческу са отличени с медал " За геройство " III степен. Член на клуб " Олег Блохин ", включващ играчи, отбелязали най-малко 100 турнирни гола за украински тимове. Има 47 мача и 19 гола за другите юношески обединения на Украйна, както и 11 мача и 1 гол за мъжкия народен отбор. В кариерата си е завоювал 9 значими трофея, а през 2007 година става голмайстор на шампионата с екипа на ФК Харков. През 2016 година реализира пряк трансфер от Шахтьор в Динамо Киев, което е рядко срещан случай. Част от Заря от 2020 година От началото на сезона има 4 гола и 1 асистенция.

Реймънд ОВУСУ (19 г.)

(централен нападател, ганаец)

Голямата загадка в състава на Заря - от началото на сезона има 3 гола в шампионата, до момента в който изявите му в евротурнирите са по-скоро разочароващи. Сходен профил е с иранеца АлахиарСаядманеш, който също означи 3 попадения в хода на шампионата. Информация за досегашната кариера на Овусу е нищожна. Използван главно като запаса, ганаецът може да се включи в заключителните минути на дуела и със скоростта си да сътвори проблеми за противниковата защита.
 Чакат ни доста голове на мача ЦСКА - Зоря
Чакат ни доста голове на мача ЦСКА - Зоря

Ако се доверим на статистиката
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР