Дойде ли месец май, черните косове и скорци изведнъж се

...
Дойде ли месец май, черните косове и скорци изведнъж се
Коментари Харесай

Хитринка: Как да си опазим черешовите дървета от птици?

Дойде ли месец май, черните косове и скорци внезапно се появяват като че ли от нищото и прииждат на проведени същински орди – изначало атакуват черешите, след това смокините, най-после идва ред на гроздето...

БЛИЦ предлага тествана рецепта срещу нашествениците, която дава не неприятни резултати към този момент няколко години.

Не е огромен проблем със снабдяването на главното оръжие – бракувани компютърни компакт-дискове, намират се непотребни съвсем във всеки дом. За приблизително огромно дърво са нужни 5-6 диска. Пробийте ги в единия завършек на към 1 см от периферията. На всеки един от тях прекарайте през отвора здрав връв с дължина една педя и го завържете крепко, а свободният край вържете за къса медна тел или изправен огромен кламер.

Телта дава опция за елементарно закрепване на дисковете за края на тънки клони по периферията на дървото. При най-малкия лъх дисковете се усукват с канапа, след това с развиват...

Ако застанете в страни, прекомерно скоро пред погледа ви като мълния ще блесне безоблачен лъч отразен от някой диск. После различен диск блясва като от изстрел на пушка. Почти дискотека по пладне! Ефектно е и разбираемо за какво черните разбойници заобикалят освен дървото, ами и двора въобще.

Като мине сезонът на черешите, телчетата елементарно се откачат и дисковете със същия триумф пазят гроздето, смокините и други плодове.

И не забравяйте да почерпите от опазените черешови дървета. Може и следващата година.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР