Дойде краят на груповата фаза от за сезон 2021/22. А

...
Дойде краят на груповата фаза от за сезон 2021/22. А
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Байерн Мюнхен - Барселона 3:0, на 99,9% Барса е в Лига Европа

Дойде краят на груповата фаза от за сезон 2021/22. А неговият свършек ще е извънредно зрелищен, защото в един от конфликтите приема вкъщи , който съвсем сигурно ще отпадне и ще се насочи към Лига Европа при загуба, тъй че залогът е изключително висок.
Голямото дерби на кръга в шампионата ще се състои на " Алианц Арена " и бе поверено за управление от УЕФА на 41-годишния румънски съдия Овидиу Хацеган. Срещата стартира в 22:00 часа българско време и ще можете да я следите .
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Тер Стеген направи досадна неточност в третата минута, откакто опита да комбинира с пас с Лангле, само че Левандовски спря продължението на топката, с цел да може Бускетс да го фаулира. За това той получи жълт картон, а ударът на Лерой Сане от свободния удар спря точно в главата на опитния халф на Барса, който трябваше да получи лекарска помощ.
В седмата минута пристигна първият прецизен удар в срещата, който бе на сметката на гостите от Испания, само че опитът на Жорди Алба беше прекомерно слаб, с цел да усложни обстановката пред Мануел Нойер.
Барселона играеше сносно на фона на предварителните упования и отборът на Шави бе спретнат отлично против мюнхенския исполин. Все отново Байерн стигна до отлична опция за гол в 28-ата минута Томас Мюлер проби на скорост отляво и даде паралелен пас за Левандовски. Марк Андре Тер-Стеген потегли да избива топката и я отклони напълно леко, а полякът не съумя да приключи в опразнената врата точно поради докосването от немския пазач на " блаугранас ".
По време на нападението пък Жорди Алба получи разтежение и бе приндутелно сменен от Оскар Мингеса. В 34-ата минута баварците откриха резултата. Роберт Левандовски се надиграваше в наказателното поле на Барса с Жерар Пике и даде паралелно центриране. Топката бе атакувана от Томас Мюлер, който отигра с глава, а Араухо почисти топката, която обаче към този момент бе влетяла във вратата на Тер Стеген.
Две преди края на първата част Лерой Сане насочи топовен изстрел от 25 метра, а Тер Стеген не реагира добре и позволи прекомерно елементарен гол за своите стандарти.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Старта на втората част видя величествен пропуск на Лерой Сане, който получи паралелен пас отдясно пред вратата на Барса, само че стреля право в ръцете на Тер-Стеген, а не в останалата част от опразнената му врата.
След малко повече от час игра Левандовски даде елегантен диагонален пас вляво за Алфонсо Дейвис. Той овладя и се надиграваше един на един с Араухо. Той стигна до аутлинията и центрира по земя за Джамаал Мусиала, който вкара първият си гол в Шампионска лига за Байерн Мюнхен - 3:0.
СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:
БАЙЕРН МЮНХЕН: Нойер – Упамекано, Зюле, Павар, Левандовски, Сане, Коман, Дейвис, Толисо, Мюлер, Мусиала
БАРСЕЛОНА: Тер Стеген – Дест, Пике, Араухо, Бускетс, Дембеле, Депай, Лангле, Жорди Алба, Де Йонг, Гави
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Барселона си усложни живота и след загуба и еднакъв против Бенфика, довечера има потребност от победа над баварците, защото при друг резултат и триумф за Бенфика вкъщи против Динамо Киев (който е доста вероятен), каталунците остават 3-ти и отиват в Лига Европа. Към момента Байерн е водач с 15 точки, Барселона е втори със 7, а след тях са точно Бенфика с 5 и Динамо с 1.
Байерн е спечелил всичките си мачове досега и ще опита да приключи единствено с победи. Това е правено в историята единствено от Милан (1992/93), ПСЖ (1994/95), Спартак Москва (1995/96), Барселона (2002/03), точно Байерн (2019/20), а от тази година към този момент и от Ливърпул и Аякс. Само Реал Мадрид обаче го е правил на два пъти (2011/12 и 2014/15).
Баварците вкарват приблизително по изумителните 3,8 гола на мач в групата през този сезон, а през днешния ден ще са в въодушевление след триумфа над Борусия (Дортмунд) през уикенда. Барселона пък влиза в мача след... загуба с 0:1 от Бетис.
Притеснително за каталунците е и че са вкарали единствено 4 гола в последните си 8 мача в Шампионска лига, а също така не са вкарали повече от едно попадение в шампионата от декември 2020 година - най-дългата им серия по този индикатор в надпреварата.
Звездата на Байерн Томас Мюлер обожава да вкарва против Барселона и има 7 гола в последните си 6 мача против този противник в Шампионска лига. Очаква се Усман Дембеле да е на линия за испанците, а той има директно присъединяване в три гола от последните четири конфликта против Байерн (гол и 2 асистенции).
Същевременно Байерн вкарва 2 или повече гола в 11 от последните си срещи в този шампионат. Чупо-Мотинг, Горецка, Кимих, Сабитцер са по-сериозните изчезнали за домакините, до момента в който Агуеро, Брейтуейт, Фати, Педри и Роберто няма да са разполагаем за испанците, като Жорди Алба е под въпрос.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР