Дойде и това време от годината, в което отново се

...
Дойде и това време от годината, в което отново се
Коментари Харесай

Ето как бързо да влезем във форма за лятото

Дойде и това време от годината, в което още веднъж се приготвяме да захвърлим облеклата и да се излегнем на плажа по бански. За доста дами този интервал от годината е както прелестен, по този начин и стеснителен. След дългия карантинен интервал всички сме качили най-малко един-два кг. Това е изцяло обикновено, имайки поради заседналия метод на живот, който нисе наложи да водим през миналите месеци. За ваше утешение бързо можете да свалите непотребните килограми и да се завърнете в лятната си форма с тези доста елементарни препоръки.
Когато разглеждате обществените мрежи, сигурно нееднократно ви се е случвало да попаднете на разнообразни диети. Много от тези диети, обаче, са нереалистични и неефективни за елементарния човек, тъй като съдържат доста съставки, които мъчно се намират по магазините или са прекомерно скъпи. Също по този начин доста диети включват ястия, които изискват предварителни подготовки, за които мъчно можете да намерите време в всекидневието си.
Трети доста лимитират приема на храна, което обаче може да бъде мъчно за осъществяване и не води до дълготрайни резултати, написа mila.bg. И тук идва да си отговорим на въпрооса: кой е верният и здравословен метод да отслабнем за лятото?

1. Не се лишавайте, хранете се постоянно
Когато става дума за намаляване, има разнообразни способи и постоянно дори се объркваме от толковa избор. Много хора се заблуждават, че най- сигурният метод за намаляване е да лимитират оптимално количеството храна, което одобряват. Този способ е много прочут, само че може в действителност да се окаже извънредно неефикасен за вашето тяло. Често повода да не отслабвате може да бъде точно тази, че не ядете задоволително.
Вместо да се лишавате, би трябвало да се стремите да имате три съществени хранения, три междинни закуски и да пиете осем чаши вода всеки ден. Количеството вода, което приемате, е от извънредно значение, защото спомага при отделянето на токсините, въздейства на кожата и сърцето ви, покачва енергийните равнища и спомага за храносмилането. Затова пийте по доста, в случай че желаете да отслабнете бързо! Препоръчително е да включите междинни закуски в менюто си. Например за следобедна закуска може умерено да похапнете хубави череши. По този метод, когато стане време за вечеря, няма да бъдете толкоз гладни и ще приемате доста по-малко количество храна.

2. Изберете ефикасни и приятни тренировки
Кардиото е доста значимо, когато се стремите да отслабнете, тъй като то най-бързо гори калории. Ако желаете скоро да видите резултати, би трябвало да комбинирате кардиото със силови тренировки. Когато упражнявате мускулите си, да вземем за пример с коремни преси или повдигане на гирички, тялото ви ще стартира да изгаря повече калории, когато сте в статично състояние. Това значи, че даже когато си лежите и си почивате, тялото ви ще гори доста повече мазнини, в случай че сте упражнявали преди този момент. Тренировките забързват метаболизма, дават повече сила и спомагат при преправянето на храната, което ще ви помогне бързо да махнете непотребните мазнини.
Много дами се тормозят по отношение на силовите тренировки, тъй като не желаят мускулите им да набъбват прекомерно доста или не желаят да стават прекомерно обемисти в краката и ръцете. Аз постоянно имам същите терзания, по тази причина заобикалям тренировките с тежести. Спокойно може да вършиме муслкулни тренировки, употребявайки единствено личното си тегло и без да се натоварвате в допълнение с външна тежест. Тази потвърдена композиция от тренировки ще ви приближи по-бързо до мечтаното тегло. Най-важното е да можете да се наслаждавате на тренировките си. Ако не обичате да тичате, няма проблем! Никой не споделя, че тичането е единственият метод за събаряне на килограми.
Ако имате фитнес наоколо, може да пробвате разнообразни тенировки по аеробика и да видите коя най-добре ще ви подхожда. Само с един час зумба или кик-бокс може да изгорите доста повече калории в сравнение с с 30 минути тичане. А пък в случай че обичате да плувате, ви предлагам да посещавате басейна най-малко един път седмично, защото плуването е отлично кардио, пък и потвърден лек срещу напрежението. Ако се притеснявате да отидете сами, помолете някоя другарка или член на фамилията ви да ви придружи. Спортът е постоянно по- прелестен, когато е споделен!

3. Преминете към здравосло хранене
Често се заблуждаваме, че пробвайки се да смъкнем кила, би трябвало да ограничим 80% от нещата, които обикновено ядем, само че това в действителност е неистина. Храната, която одобряваме, е главният отговорник за това по какъв начин изглеждаме. Това не значи,
че би трябвало да спрем да се храним, с цел да отслабнем. Напротив, би трябвало да се храним постоянно и качествено. Например идващия път, като отидете в магазина, вместо да купувате бял ориз, купете кафяв, вместо бял самун - пълнозърнест, същото важи и за пастата. По този метод не е нужно да спирате приема на тези храни, а просто да го замените с версия с помалко калории и повече фибри, които засищат.
Всяко е тяло е друго, по тази причина няма различен способ за събаряне на килограми. Ако в действителност желаете да преминете на хранителен режим, е добре да се консултирате със експерт, който да изготви режим особено за вашето тяло. Не забравяйте и да добавите плодове и зеленчуци към храненето си!

4. Наспивайте се добре
Ако желаете да повлияете положително на тялото си, би трябвало да му осигурявате задоволително сън. Важно е да спите най-малко по 7-8 часа на вечер, което може да бъде мъчно, в случай че си лягате късно. Определете си час на лягане и ставане всеки ден и се придържайте към този проект. Избягвайте да седите на телефона си прекомерно дълго време преди лягане! По този метод ще се чувствате доста по-отпочинали и енергични денем, а и ще редуцирате равнищата на стрес. Сънят е от извънредно значение, в случай че се пробвате да отслабвате, тъй като високите равнища на стресови хормони може да са главната причина за това да дебелеете. Така че намерете задоволително време за отмора!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР