Дойде денят на първото участие на български тим в груповата

...
Дойде денят на първото участие на български тим в груповата
Коментари Харесай

Настъпи денят на дългоочаквания дебют в групите на Шампионската лига

Дойде денят на първото присъединяване на български отбор в груповата фаза на женската Шампионска лига. Тази вечер, от 18:30 б.в., в пловдивската зала Колодрума гостува актуалният водач в съветската Суперлига Динамо Казан (Казан), а заслужената чест да бъде хазаин на историческия дуел има българският първенец Марица (Пловдив).

Вицешампионките на Русия дойдоха в Града под тепетата с 12 състезателки. Редом с имената нацяло съзвездие от огромни съветски волейболистки и именитата азербайджанска звезда Наталя Маммадова, свети и това на капитанката на българския народен тим Елица Василева.

„ Убедена съм, че щом са стигнали до групите, Марица са създали нещо почтено – и като подготовка, и като условия “, сподели Василева при идването си на българска земя. „ При нас много разясниха триумфа на Марица против Енисей (Красноярск). Треньорите споделиха, че са впечатлени. В нашия тим не се позволява подценяване. Винаги излизаме на цялостни обороти. Това е Шампионска лига и няма инцидентно попаднали тимове. Имам две доста близки приятелки в Марица. Това е предизвикателство и за мен – да превъзмогна тези сантименти, да покажа професионализъм и хъс. “

GAME DAY!
CEV #Volleyball Champions League - Women
Maritza Plovdiv v Zenit Kazan
December 13, 18:30 EET, at Kolodruma hall
Preview, #LIVESTREAM link: https://t.co/Wuu0hbmJft#Maritza #CLVolleyW @CEVolleyballCL @VCDinamoKazan pic.twitter.com/3NApFbXXCc
— Maritza Plovdiv VC (@volleymaritza) December 13, 2017
Динамо Казан е сегашен притежател на Купата на ЦЕВ, лауреат на Купата на Русия и вицешампион на своята страна. Тимът от Татарстан се завръща в Шампионската лига след едногодишно спиране. Той е единственият съветски тим, печелил най-престижния клубен шампионат през 21 век, триумфирайки с европейската клубна купа през 2014 година. Същата година печели и международната клубна купа. Подобно на своите домакини от Марица, Динамо Казань сега е и есенен отличник в своето национално състезание с осем победи и 24 точки от девет изиграни мача в Суперлигата на Русия.

„ Наистина доста класен тим, може би един от най-класните в света,” разяснява наставникът на Марица Иван Петков по адрес на съветския съперник. “Мисля, че в този шампионат няма лесни мачове. Подготвени сме за мача и девойките са много въодушевени. Чакат мача с огромен професионализъм. Отборът от Казан е много привилегирован в сегашния дуел, само че предвид на резултатите и равнището, които има, това е обикновено. Ние би трябвало да се задоволим с упованията на хората. Точно за това желаеме да изиграем един първокласен мач, в който да покажем нашето равнище, да покажем пред хората, които ще ни поддържат, че не сме инцидентен тим, че сме тим, който има своите достолепия. “

Марица е първият български отбор, който взе участие в женската Шампионска лига. При второто си присъединяване българските шампионки сътвориха същински героизъм, класирайки се за груповата фаза. Маричанки сториха това по изключително трагичен метод, отстранявайки два тима – първенеца на Финландия ЛП Сало (Сало) и бронзовия медалист в Русия Енисей (Красноярск), след златни геймове, извоювани на непознат терен. Във вътрешното състезание на България, трикратните шампионки са непобедени на полусезона и водят в класирането с шест триумфа от шест мача.

Надпреварата в Група С към този момент стартира нощес. В първия мач полският Хемик (Полице) победи като посетител сръбския Визура (Рума) с 3:0 (25:17, 25:21, 25:14) . Топреализатор на този дуел стана Катажина Гайгал-Аньол с 13 точки, от които шест блокади, за победителките.

Жълто-сините ще излязат на терена в Колодрума в цялостния си искра. Здравословните проблеми в състава отшумяха и единствената, която ще отсъства от групата от 14 състезателки за дуела с Динамо Казань, е най-младата разпределителка на тима Мирела Шахпазова.

Първи арбитър на дуела тази вечер ще бъде Константинос Вудурис от Гърция, а втори рефер – румънецът Паул Кътълин Сабо-Алекс. Делегат на ЦЕВ е хърватинът Анте Матияца.
Билети за мача
Пряко онлайн предаване
Резултат онлайн
Марица – Динамо Казань като събитие във Фейсбук
It is a whitewash in Serbia, as @kpschemikpolice beat Vizura RUMA in straight sets... For more info on all of tonights matches check out https://t.co/PYR5nQlY7v #CLVolleyW pic.twitter.com/ark5iavXTq
— CEV Champions League (@CEVolleyballCL) December 12, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР