Дойче банка обяви в четвъртък, че нейната печалба за третото

...
Дойче банка обяви в четвъртък, че нейната печалба за третото
Коментари Харесай

Дойче банк удвои печалбата си през третото тримесечие, но при спад на приходите



Дойче банка разгласи в четвъртък, че нейната облага за третото тримесечие се е нараснала повече от два пъти по отношение на година по-рано, надвишавайки значително осреднената прогноза на финансите пазари и макар спада на приходите.

Нетната облага на най-голямата немска банка набъбна през трите месеца до края на септември до 649 млн. евро спрямо облага от 278 млн. евро за същия интервал на предходната година с помощта на по-ниските оперативни разноски и правосъдни разходи, до момента в който осреднената прогноза на търговци и анализатори беше за много по-скромна облага в размер на 253 млн. евро.

В същото време тримесечните доходи на Дойче банка са намалели с съвсем 10% до 6,8 милиарда евро в следствие най-много на спад с 30% на приходите от продажби и търговия и по-ниските такси за консултантски услуги. Данните за приходите обаче бяха в сходство с прогнозите на анализаторите.

Трябва да се има поради, че слабите пазарни съмнения, намалените размери на търговията и отрицателният резултат от стабилно ниските лихвени проценти навредиха през последните месеци на финансовите посочилите на банките в международен мащаб. Днешните данни на Дойче банка обаче следват докладите на огромните американски банки, които също означиха напредък на облагите през третото тримесечие.

Докато приходната среда остана предизвикателна, ние постигнахме забележителен прогрес във връзка с нашите основни начинания като плануваното обединение на Deutsche Bank и Postbank в Германия, както и подготовката за общественото предложение на акции (IPO) за нашия бизнес за ръководство на активи, съобщи основният изпълнителен шеф на немския заемодател Джон Краян, цитират от организация MarketWatch.

Днешните положителни финансови резултати на Дойче банка идват в изискванията на нескончаем интервал на преструктуриране и на стратегически решения, които редица анализатори и вложители смятат за към момента недоказани.

По-рано тази година Дойче Банк съумя да реализира съглашение с американските управляващи по отношение на обвинявания за нерегламентирани продажби на ипотечно-гарантирани бумаги и набра 8,5 милиарда $ посредством продажба на акции, което пък докара до намаляване на инвеститорските терзания по отношение на дефицита на банков капитал.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР