Дойче банк е конфискувала 20 тона принадлежащо на Венецуела злато

...
Дойче банк е конфискувала 20 тона принадлежащо на Венецуела злато
Коментари Харесай

Дойче банк е конфискувала 20 тона злато на Венецуела

Дойче банк е конфискувала 20 тона принадлежащо на Венецуела злато заради несъблюдение на финансовите съглашения за погашение на получения през 2016 година заем, заяви Блумбърг базирайки се на осведомени източници. Агенцията отбелязва, че нито представители на Дойче банк, нито представителят на Централната банка на Венецуела са се съгласили да разясняват информацията.


Според подписаното през 2016 година съглашение Венецуела е получила заем от Дойче банк в размер на 750 млн. $ и е предоставила 20 т. злато като гаранция.

Съобщава се, че Венецуела не извършва изискванията по изплащането на отговорностите си, чийто период изтича през 2021 година, заради което немската банка взела решение предварително да приключи действието на съглашението и да конфискува златото.

Икономическата рецесия във Венецуела продължава от дълго време и се задълбочава и усложнява заради въведените срещу страната финансови и стопански наказания.

Международният валутен фонд чака Брутният вътрешен продукт на Венецуела през 2019 година да загуби 25%, а през 2020 година – още 10%.
 Посланик Капоти: Американската икономическа обсада на Венецуела е престъпна Посланик Капоти: Американската икономическа обсада на Венецуела е престъпна
6-годишно дете е умряло, откакто португалска банка е блокирала пари на Венецуела и не е имало по какъв начин да се заплати на италианска болница за транспланта...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР