Дойче банк (Deutsche bank) обяви в сряда, че през второто

...
Дойче банк (Deutsche bank) обяви в сряда, че през второто
Коментари Харесай

Дойче банк със загуба от 3,15 млрд. евро заради преструктуриране

" Дойче банк " (Deutsche bank) разгласи в сряда, че през второто тримесечие е излязла на по-голяма от предстоящото загуба в размер на 3,15 милиарда $ заради огромните разноски за преструктуриране.

Ройтерс припомня, че по-рано този месец водещият немски заемодател означи, че ще регистрира загуба от към 2,8 милиарда евро през последното тримесечие, като в това време разгласи, че проектът за неговото преструктуриране ще включва редуциране на 18 000 работни места и ще коства 7,4 милиарда евро до 2022-а година.

Загубата от 3,15 милиарда евро през второто тримесечие контрастира с регистрираната година по-рано облага за 401 млн. евро и се дължи най-много на заделените от банката 3,4 милиарда евро за разноски при нейното преструктуриране, което е повече от първичното плануваното заделяне за тази цел на 3,0 милиарда евро.

Изключвайки тези заделени средства, облагата на банката през второто тримесечие беше в размер на 231 млн. евро, което е под предстоящите 373 млн. евро.

На " Дойче банк " се гледа като на една от най-важните банки за световната финансова система, дружно с американските JPMorgan Chase, Bank of America и Citigroup. През последните години обаче немският заемодател е малтретиран от финансови загуби и скандал, което го накара да се заеме с едно от най-големите преструктурирания на капиталова банка след края на международната финансова рецесия.

Банката към този момент предприе обилни стъпки за осъществяване на тактиката си, разгласи след представянето на финансовия доклад основният изпълнителен шеф Кристиан Севинг. " Значителна част от нашите разноски за преструктуриране към този момент бяха усвоени през второто тримесечие ", добави той.

Нетните доходи на " Дойче банк " се свиха през второто тримесечие с 5,9% до 6,2 милиарда евро по отношение на година по-рано при упования на финансовите пазари за доходи в размер на 6,3 милиарда евро.

Немската банка към този момент чака и по-ниски доходи за цялата 2109-а година, в сравнение с тези през предходната година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР