Дойче банк (Deutsche Bank) и Комерцбанк (Commerzbank) започнаха преговори за

...
Дойче банк (Deutsche Bank) и Комерцбанк (Commerzbank) започнаха преговори за
Коментари Харесай

Дойче банк и Комерцбанк преговарят за сливане

Дойче банк (Deutsche Bank) и Комерцбанк (Commerzbank) започнаха договаряния за вероятно обединение, потвърдиха от двете банки, осведоми " Ройтерс ".

Не е несъмнено, че ще бъде подписана договорка, оповестиха в известие от Дойче банк.

Двете най-големи банки в Германия разпространиха къси известия след обособени срещи на управленията, сподели източник.

На фона на появяващите се благоприятни условия управителният ръб на Дойче банк реши да прегледа стратегическите разновидности, допълват от банката.

Главният изпълнителен шеф на Дойче банк Кристиан Севинг съобщи в записка до чиновниците, че банката към момента се стреми да остане международна банка със мощен бизнес на финансовия пазар и с световна мрежа. Той отбелязва, че " опитът демонстрира ", че доста стопански и механически фактори могат да попречат на сливането.

От своя страна Комерцбанк разказа резултата като открит.

Германското държавно управление държи повече от 15-процентов дял от Комерцбанк. Берлин желае банката да продължи да финансира фирмите със междинен размер, които са гръбнакът на стопанската система, а също по този начин да остане в немски ръце.

Ако сливането се реализира, двете банки ще станат третата най-голяма група в Европа след HSBC и BNP Paribas.

Миналия понеделник финансовият министър на Германия Олаф Шолц удостовери, че се водят договаряния. Днес министерството разяснява, че е научило за новината и поддържа постоянни контакти с всички страни.

Сливането ще е към 1,8 трилиона евро в активи като заеми и вложения. Пазарната цена е към 25 милиарда евро, което се базира на цените в края на търговията в петък. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР