Dow записа най-голям спад от 2020 г. заради сътресенията при ...

Dow записа най-голям спад от 2020 г. заради сътресенията при

Dow записа най-голям спад от 2020 г. заради сътресенията при търговците на дребно

Dow записа максимален спад от 2020 година поради разтърсванията при търговците на дребно В последните минути бенчмаркът изтри над 1100 пункта, или към 3,56% от цената сиПрепоръчай (0)
Dow Jones Industrial Average записа най-голямата си загуба от 2020 година, откакто още един огромен търговец на дребно предизвести за възходящ напън върху разноските, потвърждавайки най-лошите страхове на вложителите от ускоряващата се инфлация и възобновяването на бруталната ликвидация през 2022 година, оповестява CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове на Нюйоркската фондова борса изтри 1161.03 пункта, или 3,56%, понижавайки се до равнище от 31 493,56 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се намали в това време с 4,03% до 3924,18 пункта. Акциите на едвам 13 компании от показателя завършиха сесията с ценови растежи.

Технологичният индикатор Nasdaq Composite записа спад от 4,73% до 11 418,15 пункта, като това е най-големият му дневен спад от 5 май насам.

Пазарите се върнаха към тежки разпродажби, откакто два поредни тримесечни отчета на Target и Walmart разпалиха страховете на вложителите от възходящите инфлационни равнища. Това е петият спад на Dow с повече от 800 пункта за тази година.„ Ясно е, че транспортните разноски имат значение и въздействат на [някои от] най-големите компании “, разяснява Ким Форест, създател на Bokeh Capital . „ Така че мисля, че вложителите се чешат по главите, питайки се „ в този момент кой е идващият? “ И отразяват това, което се случва с потребителя “, прибави той.

Акциите на Target поевтиняха с над 27%, откакто търговецът на дребно регистрира печалба за първото тримесечие, която остана доста под пазарните прогнози заради по-високите разноски за горива и обезщетения. Компанията също означи по-ниски от предстоящите продажби на артикули от категорията на дълготрайните артикули, облекло от висок клас и други

Този доклад беше предшестван от данните на Walmart , които също не дадоха отговор на упованията на анализаторите. Търговецът също се базира на по-високите разноски за горива и труд. Акциите на Walmart поевтиняха със 7%.„ Потребителят е изправен пред предизвикателство “, акцентира Меган Хорнман, основен капиталов шеф във Verdence Capital Advisors. „ Започнахме да виждаме в края на годината, че потребителите се обръщат към кредитните карти, с цел да заплащат за покачването на цените на храните, повишението на цените на енергията и това в действителност се утежни... Това ще навреди на тези водещи търговски обекти, измежду които попада и Walmart “, акцентира Хорнман.

Мрачните доклади се отразиха и върху акциите на другите компании от бранша. Цената на книжата на Amazon падна с 6,6%, до момента в който акциите на Best Buy поевтиняха с повече от 11%.

„ Всяка компания, която разчита на семействата и дискреционните покупки, евентуално ще пострада през това тримесечие, тъй като доста дискреционни доходи са били ориентирани към цените на храните и енергията “, разяснява от своя страна Джак Аблин, създател на Cresset Capital .

Инвеститорите реагираха и на мненията на шефа на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл от вторник вечерта. Гуверньорът за следващ път затвърди позицията си за битка с инфлацията и уточни, че ще поддържа лихвени покачвания, до момента в който цените не се върнат на естествени нива.

"Ако това включва прекосяването оттатък широкоприеманите като неутрални лихвени нива (тоест такива, които нито подтикват икономическия напредък, нито го лимитират - б.а.), няма да се поколебаем да го създадем ", съобщи Пауъл по време на онлайн конференция на Wall Street Journal. "Ще продължим, до момента в който не почувстваме, че сме в позиция, в която финансовите условия са подобаващи, а инфлацията понижава ", съобщи ръководителят на финансовата институция, като увери, че "няма съмнения ", че ще се стигне до този миг.

На последното си съвещание регулаторът утвърди най-голямото лихвено покачване от 22 години насам в размер на 50 базисни пункта (б.п.) в опит да пребори рекордната инфлация, чието ускоряване надмина прогнозите на икономистите през април.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни скъпи бумаги се намали надлежно до 2,889% и 3,065 на 100.

Доларовият показател записа растеж от 0,52% до 103,9 пункта.

На петролните пазари цената на Брент се намали с 2,27 на 100 до 109,4 $ за барел, до момента в който тази на американския лек нефт WTI регистрира спад от 2,69 на 100 до 109,4 $ за барел.

Златото нарастна с 0,3% до 1819,78 $ за тройунция.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg