Dow изпраща силна сесия с ръст от над 750 пункта ...

Dow изпраща силна сесия с ръст от над 750 пункта

Dow изпраща силна сесия с ръст от над 750 пункта

Dow изпраща мощна сесия с растеж от над 750 пункта И трите водещи показателя се намират над 50-дневната си пълзяща междинна за първи път от април насамПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Водещите показатели на Wall Street приключват борсовата сесия във вторник със мощни покачвания, като трейдърите залагат на положителни резултати в сезона на докладите и очакванията, че пазарът е стигнал дъното си, оповестява CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави над 750 пункта (2,4%). На собствен ред необятният измерител S&P 500 напредна с близо 2,8%, а софтуерният Nasdaq Composite с 3,1%.

И трите водещи показателя се намират над 50-дневната си пълзяща междинна за първи път от април насам. Широкият показател в този момент е на 8% от своето юнско дъно.

Инвеститорите разчитат, че пазарът е достигнал дъно след по-ранните намаления тази година. В същото време следващата порция доклади демонстрира, че фирмите съумяват да се оправят с икономическия напън по-добре от предстоящото през второто тримесечие.

Пазарите също по този начин съумяха да се оправят и с по-слаби от предстоящото данни за новозапочнатите градежи на жилища в Съединени американски щати, които понижават с 2% през юни до сезонно поправените 1,559 единици.

Добрите резултати дадоха мощен подтик на книжата на някои компании, макар че скъпият $ натежа върху други.

Банковият бранш се показа изключително добре, като книжата на Truist Financial и Citizens Financial Group нарастнаха с 2,6% и 1,9% с помощта на положителни резултати. Тези на Goldman Sachs нарастнаха с 5,5%. Тези на Bank of America и Wells Fargo напреднаха с 3,4% и 4,2%.

Акциите на Halliburton прибавиха към цената си над 2% на фона на поскъпващите цени на петрола тази година, които помогнаха за увеличение на печалбата за компанията в последното тримесечие.

На стоковите пазари фючърсите върху американския лек недопечен нефт нарастнаха с 1,4% до 104,05 $ за барел. Тези върху интернационалния бенчмарк Брент пък прибавиха 1% към цената си до 107,33 $ за барел.

Златото поевтиня минимално до 1709,4 $ за тройунция.

Книжата на Hasbro пък прибавиха 0,7%, откакто производителят на играчки регистрира по-добра от предстоящото печалба за акция , макар че приходите за предходното тримесечие се оказаха малко под плануваните.

В софтуерния бранш книжата на IBM поевтиняха с 5,3%, откакто компанията намали прогнозата си за паричния поток .

Тези на Johnson & Johnson също изгубиха 1,5% от цената си, откакто фармацевтичният колос понижи прогнозите за приходите и печалбата си за годината поради скъпия $.

Към вторник почти 9% от фирмите в S&P 500 са отчели резултати за тримесечието от април до юни. От тях към две трети се показват по-добре от предстоящото, демонстрират данни на FactSet.

Акциите на Netflix нарастнаха с 5,6% преди стрийминг компанията да показа своя доклад след края на постоянната търговия във вторник. По-късно тази седмица се чакат още данни от Tesla, United Airlines, American Airlines, Snap, Twitter и Verizon.

При американските държавни скъпи бумаги доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации се увеличи до надлежно 3,019% и 3,176%.

Доларовият показател от своя страна се намали с 0,6% до 106,73 пункта.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg