Доволни сме от срещата с премиера Бойко Борисов. Това каза

...
Доволни сме от срещата с премиера Бойко Борисов. Това каза
Коментари Харесай

Кметове на малки населени места спират протестите след среща при Борисов

Доволни сме от срещата с премиера Бойко Борисов. Това сподели пред публицисти кметът на град Калофер и ръководител на Национално съдружие на кметовете на дребните обитаеми места Румен Стоянов след среща при премиера Бойко Борисов, съобщи организация " Фокус ".
Срещата е по покана на министър-председателя, като на нея бяха разисквани настояванията на кметовете на кметства, които упорстват за независим бюджет и по-голяма самостоятелност от огромните общини.
„ Тази дълго чакана среща мина при извънредно добра атмосфера. Постигнахме добър резултат в първата част от настояванията си – бюджетните рамки. Всяко обитаемо място ще си има бюджетна рамка. Кметът на общината, както искахме, ще бъде задължен да я извършва, съгласно закона, който до седмица би трябвало да бъде направен. Кметът ще взима присъединяване и при контрола върху публичните поръчки. Това са най-важните неща, за които дойдохме “, изясни Стоянов.
„ Втората част от нещата касаят прага за основаване на кметство “, разяснява той и посочи, че ще има нова среща, на която ще участва и Сдружението на общините. „ Благодаря на държавното управление, че ни одобри и изслуша, огромна част от проблемите, които имахме, ще бъдат решени в бъдеще. Смятам, че това ще стане до най-много два-три месеца “, добави Румен Стоянов. „ Към момента няма да протестираме. Доволни сме “, разясни той.
Според него би трябвало да има „ размахване на пръст “, тъй като до момента в който не бъдат уредени измененията в законодателството, дребните общини не могат да задължат огромните да си правят работата. „ Никакви политически цели не сме имали или сме подбудени от сходни претенции. Не сме си разрешили да питаме никой от сътрудниците кой от коя партия е. Аз съм самостоятелен, подсилен от Българска социалистическа партия “, разяснява Стоянов и съобщи, че не би трябвало Сдружението да бъде политическо обвързано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР