Доволни сме, но истинската победа ще бъде утре, когато бъде

...
Доволни сме, но истинската победа ще бъде утре, когато бъде
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания местят палатките пред здравното министерство

Доволни сме, само че същинската победа ще бъде на следващия ден, когато бъде признат и Законопроектът за персоналната помощ. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова след окончателното гласоподаване на второ четене на новия Закон за хората с увреждания, съобщи БГНЕС.
Общественият бранител и представители на протестиращите майки от самодейността „ Системата ни убива “, които от месеци упорстват за промени в обществената сфера, наблюдаваха целия сегашен спор в зала. „ Битката е за началото на промяната, за смяна на политиките във връзка с хората с увреждания – трудови квоти, поддръжка за претовареност, подвижност, налична среда, финансова поддръжка. Каузата на протестиращите майки е обвързвана със Закона за персоналната помощ, който чакаме депутатите да одобряват на следващия ден. Празникът ще бъде на следващия ден, на Никулден – прекрасен ден и християнски празник. Надявам се да имаме мотив да благодарим “, разяснява още Манолова.
От своя страна майките оповестиха, че в случай че на следващия ден депутатите одобряват наредбите на Закона за персоналната помощ във типа, по който беше реализиран консенсус, те ще преустановяват протестния палатков лагер пред Народното събрание. Протестът им обаче не стопира, а палатките ще бъдат преместени пред Министерството на здравеопазването. Причината – искане за промяна в ТЕЛК.
" Това е единствено началото на една голяма крачка напред. От януари месец сме на друго място и отново с палатков лагер ", посочи Вера Иванова, една от протестиращите майки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР