Доволна съм, все пак е медал, но със сигурност доста

...
Доволна съм, все пак е медал, но със сигурност доста
Коментари Харесай

Белослава Кръстева: Ще работя здраво и догодина отново ще опитам да спечел световната титла

Доволна съм, въпреки всичко е орден, само че сигурно много скърбя, водех до последно. Това сподели първо за Българска национална телевизия Белослава Кръстева, която завоюва бронзов орден при девойките на международното състезание по шахмат в Мексико Сити късно нощес.
Прочетете още
19-годишната българка имаше всички шансове да завоюва купата при девойките, само че в последния 11-и кръг отстъпи с белите фигури на аржентинката Кандела Франсиско Гекамбуру. Така двете приключиха с еднакъв актив от по 8,5 точки, само че успеха в персоналната среща разреши на южноамериканката да се окичи със златото. Среброто остана за американката Кариса Ип, която с триумфа си с белите над ирландката Триша Канямарала през вчерашния ден също събра 8,5 точки. По този метод Гекамбуру, Ип и Кръстева завършиха с еднакъв брой точки - по 8,5, само че допълнителите индикатори не бяха в интерес на българката. Аржентинката има 1,5 точки от партиите с Ип и Кръстева, американката е с 1 точка, а българката взе единствено едно реми от двете си съпернички.

Белослава Кръстева даде особено изявление за предаването " Денят стартира " онлайн от Мексико Сити.

19-годишната шахматистка показа, че умората си е споделила думата най-после.

" Играх добра партия и направих груба неточност и след това нямаше какво да направя ", изясни младата ни състезателка по шахмат.

" Много е значимо по какъв начин си разпределяш силите, тъй като шампионатът е много дълъг, съвсем две седмици под непрестанно напрежение ", описа Белослава Кръстева.

" Мотивирана съм, ще работя крепко, ще играя мощни шампионати, следващата година отново ще се явя на международното и ще се опитам го печеля и ще се опитам да се класирам напред и в професионалния женски шахмат ", изясни надарената шахматистка.

" Голяма горделивост и наслада от спечелването на бронзов орден от Белослава. Това е един триумф, който се базира на доста труд, старания, работа през годините и на обич към шаха ", показа Людмил Кръстев в студиото на Българска национална телевизия.

19-годишната шахматистка от своя страна благодари на татко си за поддръжката и описа, че той е повода да се занимава с шахмат.

" Той ми сподели по какъв начин се местят фигурите, той ме възпламени, първоначално ме биеше и бях доста смутена от този факт, и желаех да го победя, по този начин се възпламених и потеглих.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР