Доволен съм, че след първоначалните критики, явно президентът е осъзнал

...
Доволен съм, че след първоначалните критики, явно президентът е осъзнал
Коментари Харесай

Петков: С ветото Радев подчерта, че промените в Конституцията са добри


Доволен съм, че след първичните рецензии, очевидно президентът е осъзнал какъв брой е значима правосъдната промяна. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Петков разяснява наложеното несъгласие от Румен Радев върху възобновяване на пълномощията на пленума на Висш съдебен съвет и на основния прокурор.

Според него е значимо, че президентът е осъзнал какъв брой е значима конституционната смяна. „ Ще създадем кръг от съвещания и деликатно ще прегледаме текстовете, с цел да забележим по какъв начин би трябвало да постъпим. Нямаме автоматизирана реакция. Ще огледаме закона още един път, с цел да сме сигурни, че част от измененията, които са в Конституцията, не ги отлагаме прекомерно дълго време “, съобщи Петков.

Според него би трябвало обективно да се погледнат причините на президента Радев. „ Позитивното е, че първоначално от него в действителност имаше огромни рецензии към измененията в Конституцията, а в този момент с ветото си акцентира, че тези промени са освен положителни, само че би трябвало да влязат незабавно в слина. Това демонстрира смяна в оценката му на нашата работа “, сподели съпредседателят на Политическа партия.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР