Доволен съм, че ключови приоритети на социалистите са отразени в

...
Доволен съм, че ключови приоритети на социалистите са отразени в
Коментари Харесай

Станишев: ЕК заложи ключовите приоритети на ПЕС в работната си програма

" Доволен съм, че основни цели на социалистите са отразени в първата работна стратегия на новия състав на Комисията, която задава посоката до края на мандата. Това е историческа смяна в политическия курс на Европейски Съюз към резистентен и обществен модел, в прорез с досегашната процедура десницата да постанова своите цели. Знаково беше, че самодейностите на Европейска комисия за идната година бяха показани от еврокомисаря - социалист Марош Шефчович. "

Това съобщи президентът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев във връзка показаната по-рано през днешния ден в пленарна зала на Екологичен потенциал работна стратегия на Европейската комисия за 2020 година Сред целите на левицата, планувани от Европейска комисия, са Европейска рамка за минимални работна заплата, механизъм за помощ при безработица, както и съществени детайли от Младежкия проект на ПЕС - продължение на Младежката гаранция и въвеждане на Детска гаранция от 2021 година Очаква се и представянето на редица ограничения в цифровата сфера, предвиждащи възстановяване на изискванията на труд на служащите в онлайн платформите.

" Завоят към повече леви политики в Европейски Съюз е резултат от сериозната борба, изнесена от фамилията на социалистите, през последните месеци. Важна роля играе и изравненият политически баланс в Еврокомисията след евроизборите. Левите комисари са девет на брой, колкото и на ЕНП, и заемат основни за социалистите постове като стопанска система, районно развиване и работни места. Доволен съм, че те извършват предизборните си обещания и са движещата мощ зад новите оферти на Комисията. Разбира се, актуалната поддръжка на ПЕС за Европейска комисия не е безусловна. Социалистите ще продължаваме да следим деликатно работата на Комисията, с цел да предотвратим тръгването по наклонената повърхност, по която пое и Юнкер - положителни планове на думи, само че нито предпочитание, нито потенциал за осъществяване на обществени политики ", съобщи Станишев.

Обявените през днешния ден цели на Европейска комисия се чака да бъдат показани под формата на законодателни начинания в границите на идната година. Преди да бъдат осъществени, те би трябвало да бъдат контрактувани с Европейския парламент и държавите-членки в Съвета, а резултатът от новите политики значително зависи и от избраното за задачата финансиране.

" Първият сериозен тест за реализирането на плануваните обществени политики са договарянията за идващ бюджет на Европейски Съюз. За момента държавите-членки в Съвета оферират съществено орязване - близо 240 милиарда евро по-малко от позицията на Европарламента. Пазарлъците сред европейските водачи предстоят в края на февруари, само че за всички би трябвало да е ясно, че дълготрайният бюджет на Европейски Съюз не е игра на числа, а на политики. А политики не се вършат без запаси ", безапелационен беше президентът на ПЕС.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР