Доверието в президента Румен Радев продължава да се хлъзга надолу,

...
Доверието в президента Румен Радев продължава да се хлъзга надолу,
Коментари Харесай

Маркет линкс: Рейтингът на Радев се хлъзна на 29%, изядоха го служебните кабинети

Доверието в президента Румен Радев продължава да се хлъзга надолу, като доближи 29%. За съпоставяне - в най-хубавите му интервали 55 на 100 го харесваха. Въпреки това той продължава да води класацията, като най-одобряван измежду политиците. Това сочи изследване на " Маркет линкс ".    

Радев е следван от Бойко Борисов, който е харесван от 22 на 100 от гласоподавателите. Трети е Асен Василев.

Според специалистите, рейтингът на Радев е изяден от служебните кабинети, разяснява социологът Добромир Живков.

Ако изборите бяха през днешния ден, резултатите щяха да са същите като на 2 април. 

Това са изводите от национално изследване осъществено взаимно от bTV и " Маркет ЛИНКС ". To e извършено измежду 1011 лица над 18 година в страната в интервала 22 юни - 2 юли по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Очакванията на обществото са, че животът на кабинета „ Денков “ ще бъде къс. Едва 15% считат, че той ще продължи в планувания период от година и половина.

Голяма част от обществото чака животът на кабинета " Денков " да бъде къс. 28% от хората чакат кабинетът да издържи най-вече до локалните избори, 18% - до края на годината, 11% - не по-късно от идната пролет, а 15% чакат да издържи най-малко година и половина. 29% пък не могат да дефинират.

„ Няма фрапантни промени в доверието на гласоподавателите. Това можем да го разчетем като добра вест. Основният извод, който вършим, е, че имаме известно усмиряване на политическата конюнктура ", разяснява в „ Тази заран “ социологът Добромир Живков.

Кабинетът не започва с изключително високо доверие в институциите - 22%.

„ По-високи бяха стойностите през есента на 2021 година с „ Продължаваме промяната “. Обществото реагира на всички кавги и институционални произшествия и изключително в региона на българското правосъдие. Такова ниско равнище на доверие в българската прокуратура до момента не сме виждали. Съдът също страда от общото съмнение и липса на чувство за правдивост “, разяснява Живков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР