Доверието в обществените поръчки, които се провеждат у нас, пада.

...
Доверието в обществените поръчки, които се провеждат у нас, пада.
Коментари Харесай

Доверието на бизнеса в провеждането на обществените поръчки у нас пада

Доверието в публичните поръчки, които се организират у нас, пада. Това разяснява по време на третата годишна среща на бизнеса с посланиците у нас предприемачът Владимир Пенков. Дискусията се провежда от Българския конгрес на бизнес водачите с ръководителите на дипломатическите задачи, упълномощени у нас. По време на срещата представители на властта похвалиха ръководството и постигнатото в последните години.
Пенков не спести минусите в обстановката в България.
" Още публичните поръчки се печелят не постоянно от най-заслужилите. Мотивацията и доверието в тези процедури спада. А се преразпределя един голям финансов запас на страната. Вместо този запас да послужи като мотор, като мотор за развиване на страната и предприемачеството, се получава демотивация и изгубване на доверието ", изясни Пенков.
В полемиката присъединяване взе и зам.-външният министър Георг Георгиев, който уточни, че България е подготвена за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване и ще разчита на поддръжката на своите външнотърговски сътрудници за присъединението.
" С държавите-членки на организацията към този момент работим интензивно и промотираме триумфите на България, в подтекста на това да преодолеем възможна опозиция, която би могло да има против присъединението на България към тази толкоз високо реномирана организация в областта на интернационалното икономическо съдействие ", съобщи той, представен от Дарик.
Социалният министър Зорница Русинова се похвали, че бележим най-ниската безработица. " Прогнозите ни за идващите две години са да продължи да спада безработицата. В последните три години имаме резистентен растеж на междинната работна заплата. За последното тримесечие на тази година междинната работна заплата е малко над 1100 лв. за страната ", разясни министърът.
" Хората и просперитетът на България " беше тематиката на третата годишна среща на бизнеса с посланиците у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР