Доверието в германския канцлер Ангела Меркел се е повишило, показва

...
Доверието в германския канцлер Ангела Меркел се е повишило, показва
Коментари Харесай

Доверието в Ангела Меркел се покачва

Доверието в немския канцлер Ангела Меркел се е повишило, демонстрира оповестено през днешния ден изследване на социологическата организация "Форза ". Петдесет и пет % от интервюираните са споделили, че имат огромно доверие на Меркел, което е с пет % повече, отпреди една година.

Твърде рано е да се мисли кой ще заеме един ден мястото на канцлера Ангела Меркел, съобщи по този мотив водачът на Християндемократическия съюз Анегрет Крамп-Каренбауер.

Християндемократите са фокусирани върху това да предизвикват развиването на Германия, безапелационна бе Крамп-Каренбауер пред немска телевизия след партийна конференция на ХДС. "Кадровите въпроси не са във фокуса на вниманието ни сега ", уточни водачът на партията.

Крамп-Каренбауер застана отпред на ХДС предишния месец, откакто Меркел се отдръпна от лидерската позиция поради поредицата от загуби на избори за районните парламенти предходната година.

Обикновено водачът на ръководещата партия става и канцлер, само че Ангела Меркел пожела да остане на канцлерския пост до края на мандата на държавното управление през 2021 година

Крамп-Каренбауер означи, че Меркел продължава да е много известна и че приоритет на ХДС е положителната работа на държавното управление. Тя уточни, че през тази година партията ще употребява 30-годишнината от рухването на Берлинската стена като опция да беседва с жителите и да им подсети за събитията, довели до обединяването на Германия. Специално внимание ще бъде отделено на жителите на Източна Германия, където поради по-ниския витален стандарт и хонорари се ускори поддръжката за други партии като да вземем за пример крайнодясната "Алтернатива за Германия ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР