Доверието в единствения министър от ГЕРБ в кабинета е по-високо

...
Доверието в единствения министър от ГЕРБ в кабинета е по-високо
Коментари Харесай

Маркет линкс: Доверието в Габриел е по-голямо от това към Денков


Доверието в единствения министър от ГЕРБ в кабинета е по-високо от това към самия министър председател. Това демонстрира ново социологическо изследване, финансирано и осъществено взаимно от " Маркет Линкс " и Би Ти Ви. To e извършено измежду 1012 души над 18-годишна възраст в интервала 11 - 18 август посредством директно персонално изявление и онлайн анкета.

Доверието във вицепремиера Габриел е 25%, а недоверието - 48%. 23 на 100 от интервюираните са декларирали поддръжка за Николай Денков, до момента в който 51% му нямат доверие.

Президентът Румен Радев продължава да е политикът с най-високо доверие. 41% от интервюираните декларират поддръжката си за него. Той записва повишаване от 2 процентни пункта по отношение на последното проучване на " Маркет Линкс " от началото на юли.

Четвърти по доверие е водачът на ГЕРБ Бойко Борисов с 20 на 100. Зад него се подреждат министърът на финансите Асен Василев със 17%, съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков с 16% и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов също с 16%.

Доверието в държавното управление е 20%. Според социолога от " Маркет Линкс " Добромир Живков това не е висок рейтинг, само че го отдава на първите месеци от съществуването на кабинета. 52% от интервюираните са декларирали съмнение към ръководещите. Прокуратурата е с извънредно ниско доверие - едвам 9%. Парламентът също не може да се похвали с висок рейтинг, като 11% са декларирали поддръжка за него.

От социологическата организация чакат сериозна борба за кметския пост на идните локални избори през октомври в София, Варна и Пловдив.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР