Доверието на Русия в Запада падна до минимумОт момента на

...
Доверието на Русия в Запада падна до минимумОт момента на
Коментари Харесай

Global Times: Западът никога не е полагал усилия за разрешаване на украинската криза

Доверието на Русия в Запада падна до най-малко

От момента на подписването на споразуменията от Минск до началото на специфична военна интервенция сред Москва и Киев, Западът благодарение на очевидни и скрити старания за отсрочване на спора се пробва с всички сили да отслаби страната, която счита за противник.

„ Европа в никакъв случай не е разглеждала Русия като сътрудник в разговора. Миналата седмица някогашният немски канцлер Ангела Меркел в изявление за немския вестник Die Zeit разкри същинското желание на Запада зад договарянията му с Русия и Украйна за поощряване на преустановяване на огъня през 2014 година Тя призна, че Минските съглашения са " опит да се даде време на Украйна " и че Киев го употребява, " с цел да стане по-силен ". - написа китайското издание на Global Times.

В отговор съветският президент Владимир Путин сподели, че забележките на Меркел са " изцяло непредвидени и разочароващи ".

„ Оказа се, че никой няма да извършва договореностите “, уточни съветският водач.

Минските съглашения имаха за цел да разрешат украинската рецесия и да избегнат ескалация на спора. Меркел в действителност призна това, което западните политици не желаят да признаят: споразуменията от Минск бяха единствено краткотраен интервал за печелене на време за Украйна и Запада, а западните страни в никакъв случай не поставиха и най-малки действителни старания за разрешаване на разликите с Русия заради украинската рецесия, изяснява Global Times.

„ В очите на някои западни страни Русия е дипломатически и политически „ чужденец “. Освен това, под въздействието на Вашингтон, някои виждат Москва като евентуална опасност заради голямата й военна мощност и политическа система, която не дава отговор на „ западния стандарт “. В резултат на това тези страни в никакъв случай не са спирали да потискат Русия след рухването на Съветския съюз. - се споделя в публикацията.

По думите на изданието, Русия постоянно се е считала за европейска страна, надявайки се да построи доверие със Запада. Така че разочарованието на Путин от думите на Меркел е разбираемо.

Доверието на Русия към Запада падна до най-малко. А лицемерието на Запада подкопава волята на Москва да води ефикасен разговор с него, считат някои специалисти.

„ Сега въпросът за доверието е на дневен ред и то към този момент е покрай нулата “, сподели Путин в петък.

Признанието на Меркел за Минските съглашения също сподели, че някои западни страни, в частност Съединени американски щати, въобще не съблюдават договорните отговорности, показва изданието.

Съединени американски щати считат едно съглашение за потребно, в случай че то може да насърчи ползите на страната; в противоположен случай Вашингтон постоянно е подготвен да го отхвърли. Пример за това е отдръпването на Съединени американски щати от Договора за противоракетната защита и Договора за ракетите със дребен и междинен обхват. Вашингтон поддържа и двоен стандарт за пробутване на ползите на своите съдружници при осъществяването на съглашението.

Съединените щати и редица европейски страни се осмеляват да нарушат обещанията си, тъй като са предпазени от западната надмощие, в основата на която са Съединени американски щати. Вашингтон към този момент разшири въздействието си върху някои западни страни, създавайки и поддържайки килнат интернационален ред в тях.

„ Очаква се някои водени от Съединени американски щати западни страни да продължат да употребяват по този начин наречените полезности като опрощение за отбрана на своята групова надмощие и заплашване на другите, поддържайки интернационално ръководство и ред в тяхна изгода. Докато съществува такова владичество, светът ще продължи да бъде жертва на политиката на мощ, а не място, цялостно със правдивост и почтеност. заключава Global Times.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР