Доверието на клиентите се печели с добро партньорство всеки ден,

...
Доверието на клиентите се печели с добро партньорство всеки ден,
Коментари Харесай

Алианц Банк с иновативна система за клиентско обслужване

Доверието на клиентите се печели с положително партньорство всеки ден, споделя Христина Марценкова, изпълнителен шеф на Алианц Банк България

- Госпожо Марценкова, какви са най-новите трендове за потребителско обслужване в банковия бранш?

- Съвременният клиент е все по-информиран, изисква персонално отношение, употребява цифрови решения непрестанно и на всички места в своето ежедневие. Той не търси един или различен банков артикул, той търси точност, експедитивност, мобилни решения, отдалечен достъп, чака моментална противоположна връзка, изисква цялостна сигурност. Неговото доверие се печели не на база на дългогодишни взаимоотношения с една институция, а на положително партньорство всеки ден. В синхрон с тези модерни условия от август 2018 година Алианц Банк България разполага с изцяло внедрена и оперативно функционираща новаторска система за обслужване на клиентите Flex Cube 12.3.

- Какви са главните цели на тази иновация?

- Целите на новата ни ИТ платформа са оптимизация на процесите в нашата институция, понижаване времето за обслужване, даване на самостоятелни банкови артикули и услуги съгласно потребностите на всеки обособен клиент, както и спомагателна отбрана и сигурност при съхраняването и обработването на информация. За нас е приоритет да улесняваме оптимално привидно трудноразбираемите и комплицирано структурирани банкови процеси. Правим това, като внедряваме нововъведения, редуцираме процеси и споделяме интензивно с нашите клиенти на всеки стадий от вземането на решение, усвояването на средства, погасяването на обвързване, инвестиция.

- Колко време ви лиши създаването и внедряването на системата?

- Новата основна за Алианц Банк система бе въведена поетапно и поредно през последната година и половина и подсигурява ново, по-добро равнище както на обичайното, по този начин и на модерното цифрово обслужване с фокус към бързината, качеството и самостоятелния метод при даването на финансови решения. Тя е съществена стъпка в дейната ни работа за улеснение на процесите, успеваемост при вземането на решения, автоматизация на съществени процедури и реализиране на висока потребителска задоволеност. На процедура поставихме основата, на която да градим по-нататъшната цифровизация на банката. Горди сме с въвеждането на новата система за обслужване, която ще направи работата на екипа ни по-ефективна, а връзката с нашите клиенти - още по-успешна.

- Какви благоприятни условия дава новата система?

- Едно от главните преимущества на платформата е така наречен relationship banking, или опцията за самостоятелно обслужване, разбор и визуализиране на информация, позволяваща вземането на бизнес решения в действително време посредством даване на цялостната информация за клиента: употребени артикули, налични отговорности и просрочия, както и нови артикули, подобаващи за даден клиент. Има бюлетин, който непрестанно демонстрира значима информация за всички чиновници или избрани групи, известия за промени в артикули, процеси, политики, предложения, лихви. Стандартна функционалност са револвиращите заеми, калкулатор за заеми с равни погасителни вноски и за отчасти погасяване на заеми, както и опция за елементарно преструктуриране и смяна на параметри на кредитен контракт. Новата функционалност планува опцията за дефиниране на лихви по заеми, които са обезпечени с депозити, по отношение на контрактувания лихвен % по депозита. При всяка смяна на лихвата по депозита може да се зададе автоматизирана смяна на лихвения % по заема.

- Къде концентрирате напъните си оттук насетне и какво съгласно вас е бъдещето на банковото обслужване?

- Дигитализацията на банковите услуги е неизменим развой, на който Алианц Банк отделя съществено внимание. В България развиването на клоновата мрежа в посока нововъведения, зони за самообслужване и разрастване капацитета на отдалечения достъп до банкови услуги са приоритет за нашата институция. Улесняването и ускоряването на процесите е различен дирек в дълготрайната тактика на Алианц, който в цялостна степен се обуславя от условията на пазара и на актуалния деен консуматор на банкови артикули и услуги.           

Интервюто е оповестено в сп. " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР