Доверието на избирателите за нов управленски мандат днес искат всички

...
Доверието на избирателите за нов управленски мандат днес искат всички
Коментари Харесай

В 96 села от 168 с избор на кмет в Хасковско победителите са ясни  

Доверието на гласоподавателите за нов управнически мандат през днешния ден желаят всички досегашни кметове на 11-те общини от област Хасково.

Най-оспорвана се чака да е борбата за една от дребните общини- Симеоновград, където претендентите за кмет са най-много- 9. Най-малко- по двама са в общините Маджарово и Минерални бани. В регионалния център Хасково кандидатите за кметския пост са петима.

Любопитна детайлност е, че в 96 села от 168 с директен избор на кмет в района, към този момент могат да честват, защото претендентът за поста е единствено един и на процедура печели служебна победа.

Във втората по величина община на област Хасково- Димитровград за кметския стол кандидатите са 7. По шестима си оспорват поста в общините Харманли и Тополовград и по четирима - в общините Свиленград, Ивайловград и Любимец. В Стамболово кандидатите за кметския пост са трима.

В 8 от 34 села с директен избор на кмет в Община Хасково новите управленци към този момент са ясни и това са заемалите поста до момента. Най-много- по 5 претенденти има за селата Мандра и Клокотница.
В 5 села от 22 в община Димитровград с директен избор досегашните кметове също към този момент могат да честват, защото нямат конкуренция: селата Воден, Голямо Асеново, Горски извор, Длъгнево и Върбица. Най-много кандидати- по 6, има за град Меричлери и село Крепост, по 5 са за селата Каснаково и Радиево.

В 7 от 11 села с директен избор в община Минерални бани също към този момент могат да смятат, че имат кметове: Ангел челник, Боян Ботево, Винево, Караманци, Колец, Сърница и Татарево, като всички са от една и съща политическа мощ.

Такава е картината и в община Стамболово, която е рекордьор по този параграф и от 24 села, които избират кмет, в 20 претендентът е единствено един, като също всички са от една и съща политическа мощ.

В община Маджарово от 9 кметства с директен избор за кмет в 5 кандидатът е единствено един. В община Ивайловград за кмет на кметство гласоподават в 14 обитаеми места и в 6 претендентът е единствено един. В Любимец от 6 кметства с директен избор в 4 единственият претендент ще запише служебна победа. В община Свиленград собствен кмет избират в 14 села, като в 5 има по 1 претендент. В Харманли от 18 кметства с директен избор за кмет в 5 села кандидатът също е единствено един.

Единствено в община Тополовград от Хасковския район и в 10-те села с директен избор на кмет няма такива с един кандидат.

Така кметовете на 96 села в област Хасково към този момент са известни. Кой ще ръководи в останалите 72 селапредстои през днешния ден да решат гласоподавателите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР