Доверието на големите японски компании е достигнало 10-годишен максимум и

...
Доверието на големите японски компании е достигнало 10-годишен максимум и
Коментари Харесай

Доверието на големите японски компании е достигнало 10-годишен максимум

Доверието на огромните японски компании е достигнало 10-годишен най-много и това е още един мотив за премиера Шиндзо Абе по време на акцията за предварителните парламентарни избори, които той пожела да провокира.

След поредност позитивни индикатори - за потреблението, инфлацията, промишленото произвеждане и заетостта, които бяха оповестени предходната седмица, показателят на доверието на огромните японски компании е повишен с 5 пункта през септември до 22, предадоха международните организации. Такава стойност този индикатор не отчитал от септември 2007 година, сочат данните на следеното доста деликатно от пазара проучване " Танкан ", което през днешния ден бе оповестено от Банк ъв Джапан, предадоха международните организации.

Индексът е отражение на обстоятелството, че огромните промишлени групи са почувствали благотворните последствия от подобряването на външната обстановка, както и от политиката за възкръсване на премиера Абе, довела да намаляване на курса на йената и до покачване на котировките на борсата.

Тенденцията като цяло е позитивна измежду огромните и не толкоз огромните компании от бранша на услугите.

Оптимизмът на " Танкан ", дума, която значи възприятие в краткосрочна вероятност, се вписва в интервал, през който Япония претърпява най-дългия си интервал на нарастване на брутния вътрешен артикул от 2005/2006: шест следващи тримесечия.

Изследването " Танкан " е направено измежду над 10 000 компании от всевъзможен мащаб и всички браншове сред 29 август и 29 септември.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР