Доверието на британските работодатели в икономиката достигна почти 5-годишен връх

...
Доверието на британските работодатели в икономиката достигна почти 5-годишен връх
Коментари Харесай

Бизнес доверието сред британските работодатели достигна 5-годишен връх

Доверието на английските работодатели в стопанската система доближи съвсем 5-годишен връх с помощта на повдигането на рестриктивните мерки, наложени поради коронавирусната пандемия, само че неналичието на личен състав за попълване на работни места е все по-разрастващ се проблем. Това демонстрират резултатите от телефонно изследване на Конфедерацията за претовареност и набиране на личен състав (REC) измежду 600 работодатели направено в интервала сред 8 март и 28 май, предава. 

Индексът на REC, измерващ бизнес настройките измежду работодателите във Англия, набъбна с цели 21% до +11 пункта. Това е най-високото равнище на показателя от юли 2016 година - директно откакто Англия гласоподава на референдум за овакантяване на Европейския съюз. В същото време показателят излезе на положителна територия за пръв път от 2018 година насам.

" Този ​​скок в доверието на работодателите в стопанската система на Обединеното кралство е незабравим. Въпреки това сега следим дефицит в цялата стопанска система на работна ръка и на хора с умения, като този дефицит се утежни в допълнение от коронавирусната пандемия. Това би могло да сложи под въпрос икономическото възобновяване, в случай че не бъдат подхванати бързи ограничения ", уточни пред организация Ройтерс Нийл Карбъри, основен изпълнителен шеф на REC. Той добави, че е нужен по-добър достъп до образование, както и поддръжка за личния състав, който желае да промени секторната си устременост.

Британската стопанска система сподели признаци на мощно възобновяване от спада си с близо 10% през 2020 година, макар че Английската централна банка счита, че тя ще възвърне своя предпандемичен размер едвам през последното тримесечие на тази година.

В същото време Конфедерацията за трудова претовареност и набиране на личен състав уточни, че доверието на работодателите по отношение на наемането на спомагателен личен състав и бизнес вложенията е в най-високото си равнище от март 2016 година, като съответните показател доближи +29 пункта. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР