Доверието на българските граждани в Европейския съюз отбелязва ръст спрямо

...
Доверието на българските граждани в Европейския съюз отбелязва ръст спрямо
Коментари Харесай

Здравеопазването и икономиката са най-важните въпроси според българските граждани

Доверието на българските жители в Европейския съюз отбелязва растеж по отношение на лятото на 2020 година и към този момент е 53%, до момента в който средноевропейското ниво е 49 на 100. Това сочат резултатите от допитването на общоприетия Евробарометър 94 – Зима 2020-2021 в частта му за България.

Традиционно, доверието към институциите на Европейски Съюз измежду българските жители е по-високо, в сравнение с доверието към редица основни национални институции. България е една от трите страни-членки, в които Европейски Съюз има най-положителен облик, като по този индикатор страната се подрежда до Португалия (76%) и Латвия (57%).

Здравеопазването и икономическата обстановка се преглеждат като главните проблеми на Европейски Съюз в подтекста на епидемията от ковид.

Според изследването българите заявяват доста по-ниска подготвеност да се имунизират против ковид спрямо жителите на Европейски Съюз. Делът на българските жители, които смятат, че Европейски Съюз има основна роля в обезпечаването на достъп до ваксини, е забележителен (87%) и по-висок от този на средноевропейско ниво (69%)

Повечето жители в България се осведомят за политиките на Европейски Съюз най-вече от малкия екран, интернет, обществените мрежи и диалози с родственици, другари, сътрудници, съгласно различен акцент от социологическото проучване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР