Доверието към стандарта на качество трябва да бъде основата, върху

...
Доверието към стандарта на качество трябва да бъде основата, върху
Коментари Харесай

Дейвис: Доверието в стандартите е ключът към откритото икономическо партньорство между ЕС и Англия


Доверието към стандарта на качество би трябвало да бъде основата, върху която да продължи да се базира откритото икономическо партньорство сред Англия и Европейски Съюз след излизането на страната от блока.

Тази позиция счита да застъпи в речта си този вторник основният договарящ на Англия с управляващите в Брюксел Дейвид Дейвис.

Обръщайки се към представители на бизнес общността в Австрия, английският министър има намерение да потвърди, че формалните лица в Лондон ще продължат и в бъдеще да съхраняват интереса си за допустима свободна търговия с Европейската общественост.

"Нито една от страните не би трябвало да издига ненужни бариери по време на този процес", акцентира той в речта си, чиято чернова е представена от ТАСС.

В нея министърът по Брекзит разяснява възгледите и задачите на английските управляващи посредством следния образец:

"Вземете да вземем за пример, създадена тук, в Австрия, кола, на която й следва износ за Англия. В сегашния миг, това транспортно средство ще би трябвало да премине единствено една серия от утвърждения, от една страна, които да потвърдят, че тя дава отговор на условията. нормативните стандарти и които ще важат за целия Европейски съюз. Това е механизмът, който бихме желали да запазим даже откакто напуснем ЕС", акцентира английският политик.

Според Дейвис основата на подобен механизъм се крие в "способността на страните да се доверят на стандартите, които всяка от тях има, както и на институциите, които подсигуряват за тяхното обезпечаване". А създаденият проект на Обединеното кралство след излизането от Европейски Съюз, съгласно министъра, ще съставлява "надпревара за високите международни стандарти". Това събитие, дружно с придържането на Обединеното кралство към правилото на лоялната конкуренция, следва да сътвори основа за доверието на европейските сътрудници в английските стандарти и институции.

Подобно доверие Дейвис дефинира като „ най-важния детайл за гарантиране на откритостта на бъдещото икономическо партньорство и неналичието на спънки в комерсиалните взаимоотношения. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР