Доверие се печели, когато говориш очи в очи с хората,

...
Доверие се печели, когато говориш очи в очи с хората,
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Нужна е смяна на модела

Доверие се печели, когато приказваш очи в очи с хората, даваш решения на проблемите и изпълняваш уговорките си, когато дойдеш на власт.

Това сподели зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Георги Свиленски пред БНР.

„ Нашата упоритост е да получим доверието на хората, че това, което предлагаме, във "Визия за България " е изпълнимо ", съобщи той.

По думите му левицата желае да ръководи с силата на хората и те да припознаят това, което Българска социалистическа партия предлага. Свиленски бе безапелационен, че с мислене единствено за един мандат няма по какъв начин България да се избави от главните си проблеми - достъпа до опазване на здравето и обучение, проблемите в обществената политика и демографската злополука.

"За нас е значимо, откакто всички български жители дадат своите оферти и допълнения към Визията, тя да бъде изпълнена ", сподели още той.

Народният представител добави, че когато се обединим към стратегия, която в идващите 15-20 години да изведе България на едно друго равнище, всички ще бъдем удовлетворени.

"30 години след началото на прехода, по този начин към този момент не може. Нужна е промяна на модела, който дава 43 млн. лева за дупка в центъра на Варна, а няма пари за хемодиализа и хората с увреждания ", безапелационен бе той.

Георги Свиленски сподели още, че дебатът по вота на съмнение върви в обществото, а левицата се е срещнала с съвсем всички заинтригувани от положението на опазването на здравето организации. Последната среща е в понеделник.

"Нека забележим сега- по какъв начин министър Ананиев ще отбрани държавното управление, откакто сподели, че няма да предприеме никакви дейности за промяна, в случай че не усети поддръжката в обществото. Той би трябвало час по-скоро да се откаже от новата застраховка от 12 лева, тъй като нито пациентските организации и общинските лечебни заведения, нито застрахователите я желаят ", добави зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия.

Той прикани ръководещите този път да защитят политиката си в опазването на здравето, а да не мълчат.

"Радвам се, че вестник "Дума " стана център на вниманието в последните няколко дни, може би по-добра реклама вестникът не е получавал ", сподели още Георги Свиленски.

Той изясни, че са значими обаче няколко обстоятелството, свързани с него.

"От началото на съществуването си преди 29 години вестник "Дума " постоянно е имал отговорности, сега няма нито лев такива. Журналистите работят и пишат това, което желаят. Няма никаква цензура ", разяснява националният представител.

Той съобщи, че аргументите за писмото, обвързвано с вестника, би трябвало да се обяснят от хората, които са го подписали.

"Главният редактор към момента не е определен, той ще бъде определен на съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия, сега имаме единствено назначен краткотрайно изпълняващ длъжността. Това, което ме тормози, обаче, е че тъкмо, когато Българска социалистическа партия потегля напред и набира поддръжка в обществото, се появяват рецензии, които не мога да възприема ", сподели още Свиленски.

Георги Свиленски изясни, че убийството на Виктория Маринова в Русе е един драматичен случай, след който дейностите и изявленията на политици, медии и обществото останаха на разнообразни позиции.

"Още след първия ден, едни споделяха, че това е ликвидиране, осъществено поради специалността на Виктория Маринова, други жарко отстояваха концепцията, че специалността няма нищо общо. Имаме ликвидиране в огромен град, измежду бял ден, а изместихме полемиката от сигурността към това- каква е повода за него ", сподели още Свиленски.

Той напомни, че на втория ден от случката левицата е предизвестила, че не би трябвало да се политизира.

"Няма по какъв начин ликвидиране, осъществено измежду бял ден, да не провокира реакция у нас. Призовахме органите да си свършат работата,тъй като градът беше наежен ", напомни още Свиленски.

Народният представител добави, че външните реакции по адрес на България, също са притеснителни.

"Тези реакции са такива, тъй като непрекъснато потвърждаваме, че сме най-бедната, най-корумпираната страна в Европейски Съюз и това го демонстрират класациите ", сподели още Георги Свиленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР