Доверие към президента Румен Радев декларират 50% от българите, докато

...
Доверие към президента Румен Радев декларират 50% от българите, докато
Коментари Харесай

Галъп: Румен Радев има 20% по-висок рейтинг от Борисов

Доверие към президента Румен Радев заявяват 50% от българите, до момента в който на Бойко Борисов имат вяра 30 на 100. Това демонстрират данните от изследване на " Галъп интернешънъл ", извършено проведено сред 4 и 12 юни измежду 809 пълнолетни жители.

Изследването не регистрира последният скандал сред двамата, откакто Борисов упрекна президента, че го следи с дрон. Това бе във връзка изтеклите фотоси с пачките от спалнята на Борисов в резиденция " Бояна ".

Общо 31% от жителите не имат вяра на Радев, а 57% на Борисов. Данните от предходните изследвания демонстрират, че рецесията с ковид е довела до леко повишение на доверието към премиера, което в последните месеци беше останало трайно под 30%.

Белезите на известно подсилване на доверието в държавното управление се демонстрират и в повишаване на доверието в съвсем всички членове на кабинета спрямо края на зимата.

В началото на юни най-сериозно е доверието във вицепремиера Томислав Дончев (26%), следван от екоминистъра Емил Димитров (24%). Здравният и външният министър Кирил Ананиев и Екатерина Захариева има 22 на 100 утвърждение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР