Довереното изграждане на софтуера на машините се случва в момента

...
Довереното изграждане на софтуера на машините се случва в момента
Коментари Харесай

Кой и как удостоверява машините?

Довереното създаване на софтуера на машините се случва сега в предпазена среда, предоставена от Министерството на електронното ръководство. С процеса се занимават от Централната изборна комисия. В довереното създаване вземат участие представители и на партиите. 

" Започва параметрите на платформата, заличаване и качването на нова операционна система. Едва по-късно представители на “Електронно ръководство “ отварят сейфа, от него изваждат един плик, в който има осведомителни активи. Този притежател е криптиран, предпазен е с ключова дума, има контролна сума “, изясни пред публицисти основният секретар на министерството Ангел Петров.

Процесът продължава часове. Извършва се на хаурдуерна платформа, благосъстоятелност на ЦИК. 

" Връщаме назад на ЦИК програмен продукт, който ни е бил възложен за тестване на 16 октомври. Те построяват софтуера за инсталиране на машините въз основа на него ", добави той.

“Всички стъпки по методиката се разиграват. По-бързо се случват нещата, тъй като използваме същите активи, с които към този момент разполагаме “, посочи Петров.

Той увери, че процесът няма да бъде приключен с взаимни отстъпки.

 

" Не съм си тръгвал от тук. Няма и да си потеглям, до момента в който цялата процедура не бъде приключена. имаме доста добра връзка и с ЦИК, и с другите три институции. Процесът няма да бъде приключен с взаимни отстъпки ", безапелационен бе основният секретар на МЕУ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР