Довечера шуменци трябва да имат вода, а водопроводът от язовир

...
Довечера шуменци трябва да имат вода, а водопроводът от язовир
Коментари Харесай

Довечера шуменци трябва да имат вода

Довечера шуменци би трябвало да имат вода, а водопроводът от язовир „ Тича “ ще бъде напълно сменен. Това сподели зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков  Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и благоустройството до 31 август 2018 година Той е след срещата при премиера за водната рецесия в Перник по отношение на повредите в Шумен.

„ Поредната тежка повреда на 50-годишния тръбопровод от язовир "Тича ", който водоснабдява двата регионални града – Шумен и Търговище. 20 повреди в границите на два дни би трябвало да бъдат отстранени. Оптимистичният вид е тази вечер да бъде пусната за шуменци, песимистичният на следващия ден вечерта. Търговище през днешния ден би трябвало да имат вода “, сподели Нанков.

Отстранени са повредите по водопровода от бент. "Тича " за Шумен

Той обърна внимание, че този тръбопровод, както и пречиствателната станция за питейни води на язовир „ Тича “ са включени в обсега на огромния план, финансиран със средства от Оперативна програма „ Околна среда “ към Министерство на околната среда и водите. „ В момента текат публичните поръчки, ще бъде напълно сменен “, сподели още Нанков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР