Довечера от 22:00 часа посреща в първия си мач от

...
Довечера от 22:00 часа посреща в първия си мач от
Коментари Харесай

Лудогорец излиза на позната сцена

Довечера от 22:00 часа посреща в първия си мач от група " J " на Лига Европа. Разградчани стартираха сезона с упоритостта да влязат в Шампионската лига, само че бяха отстранени от датския Мидтиланд на Божидар Краев. " Орлите " обаче продължиха във втория по мощ европейски шампионат, където се оправиха с Динамо (Брест) и си осигуриха място в груповата фаза.

Предвид скъпата селекция и резултатите от предходните години, Лудогорец не може да има различен цел с изключение на класиране за директните елиминации. Големият любимец в групата е, само че ЛАСК (Линц) и Антверп не наподобяват като стряскащи противници. За българския отбор ще е значимо да започва с победа, тъй като в идващия кръг гостува в Автрия, а след това идват двата мача с Тотнъм.

Лудогорец в никакъв случай не се е изправял против белгийци в евротурнирите, само че Антверп има един именит конфликт с, за който още се приказва. През 1989 година " сините " вършат 0:0 вкъщи в първи 1/32-финал от шампионата за Купата на УЕФА, а в реванша водят с 3:1 до 89-ата минута, само че след това се случва немислимото. Левски получава три късни гола и отпада, а подигравките не стопират. Иначе най-големият триумф на Антверп е финалът в КНК против през 1993 година, изгубен с 1:3 от Парма на " Уембли ".

Футболистите, на които не може да разчита, са, и. Очаква се новото попълнение да стартира като титуляр. Атаката ще води, а другите офанзивни играчи ще са и. Двойка вътрешни халфове ще са и. На вратата сигурно ще е, а пред него ще стартират,, и.

Треньорът на гостите Иван Леко ще би трябвало да се оправя без намиращите се под карантина Сандер Коопман, Алексис де Серт, и Абдулй Сек. Доумерси Мбокани е осъден, а Бруни Нсимба се контузи, което оставя белгийците без съвсем никакви варианти в предни позиции. Най-вероянто в ролята на " подправена деветка " ще влезе Нана Ампома, а покрай него ще работи израелският деец Лиор Рафаелов.

Любопитен факт е, че Павел Върба се е изправял против Антверп с някогашния си клуб Виктория (Пилзен). Това се случи през предишния сезон, когато Антверп отстрани чехите след продължения в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Няколко месеца по-късно Върба застана отпред на Лудогорец. Специалистът обаче може да се похвали с това, че два пъти е преодолявал групите на шампионата с Виктория, като и в двата случая приключва преди всичко, само че по-късно отпада на осминафиналите.

Лига Европа, група " J ":

ЛУДОГОРЕЦ - АНТВЕРП

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): П. Илиев; Сисиньо, Моци, Вердон, Недялков; Баджи, Сантана; Десподов, Янков, Каули; Кешерю
Старши треньор: Павел Върба
АНТВЕРП (3-4-1-2): Бюте; Батубинсика, Желен, Де Лает; Юклерьод, Хонгла, Харун, Мийоши; Геркенс; Рафаелов, Ампома
Старши треньор: Иван Леко

СЪДИЯ: Р. Рейншрейбер
СТАДИОН: " Хювефарма Арена "
НАЧАЛО: 22:00 часа

Лига Европа 1 кръг, четвъртък 22 октомври  Лудогорец 22:00предстои  Антверпен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР