Довчерашната шефка на агенцията по инвестиции Десислава Трифонова се оказа

...
Довчерашната шефка на агенцията по инвестиции Десислава Трифонова се оказа
Коментари Харесай

Десислава Трифонова се оказа сестра на човека на Пеевски и „Библиотекарите“ в службите

Довчерашната шефка на организацията по вложения Десислава Трифонова се оказа сестра на посочения за един от най- правилните хора на Делян Пеевски и „ Библиотекарите “ в службите за сигурност., заяви "Фрог нюз ". Става дума за Марио Трифонов, който първо беше началник на дирекция за битка с проведената престъпност в ДАНС, а по-късно мина на авторитетни позиции в Министерство на вътрешните работи. Това още веднъж поражда подозрения за назнечение с въздействие.
Бащата на Марио и Десислава – Цветанчо Трифонов, пък се оказа извънредно авторитетна личност. 25 години е бил началник на съда в Козлодуй. В началото на тази година той беше пенсиониран с почести от Висш съдебен съвет. При пребиваването си в организацията по вложения, Дедислава Трифонова призна през днешния ден по БТВ, че не е привлякла нито един непознати вложител.
Задкулисни сделки спрягаха Марио Трифонов за основни позиции в ГДНП или ГДБОП. Външни фактори, обаче не разрешиха този проект да се осъществя.
Ракетоносител на Марио Трифонов е Илко Желязков. Медиите го дефинират като сивия кардинал, който кадрува в службите от името на Пеевски. Бившият контраразузнавач Желязков отдавна е ръководител на Съвета на шефовете на Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ ЕАД. Колеги на Марио Трифонов са безапелационни, че той не свети с професионални триумфи. Усилено се разяснява, че Илко Желязков е наредил правилни хора по върховете освен в ДАНС, само че също по този начин в Министерство на вътрешните работи, АДФИ и Държавната организация за разузнаване. Красноречиво доказателство за близостта му с хората от тайните служби са гостите, които той е поканил на 60-годишния си празник през февруари 2018 година
Според „ Терминал 3 “ тостове на празненството са вдигали: Владимир Писанчев, общоприет консул на България в Солун и някогашен ръководител на ДАНС; Недялко Недялков, заместник-председател на ДАНС и доста правилен човек на Пеевски, Николай Ненков, заместник-председател на ДАНС.
За него също се твърди, че е назначен с подкрепи на Желязков. Други посетители са Ангело Прокопиев, заместник-председател на Държавната организация за разузнаване; Емил Захариев, шеф на дирекция в ДАНС; Янко Златанов, шеф на дирекция в ДАНС; Цветан Цветанов, шеф на дирекция в ДАНС; Георги Начев, шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия, както и Антон Славчев, шеф на дирекция „ Противодействие на корупцията “ в ДАНС, към този момент част от Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Рожденият ден не е минал несъмнено без Георги Стойнев, шеф на дирекция в ДАНС, както и други началници на отдели, браншове и елементарни сътрудници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР